4de Editie Prototyping op 7 & 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (B)

Dé ‘sharing community’ voor al je vragen rond industriële productontwikkeling

Voor wie actief is in de wereld van de industriële productontwikkeling en wil weten hoe er van een idee naar productieklaar design gegaan wordt, is PROTOTYPING een must. De vakbeurs PROTOTYPING, op 7 en 8 november in Kortrijk Xpo, besteedt aandacht aan de diverse technologieën, materialen, software, tools en technieken voor het materialiseren van ideeën of productconcepten,… en dit van het idee tot en met de realisatie van een business model en het produceren in kleine series of van een nulserie.

Prototyping Kortrijk Xpo

Naast het beursaanbod is PROTOTYPING vooral ook een netwerkevent om professionals uit de (creatieve) maakindustrie / product design te inspireren rond het belang van goede, geïntegreerde productontwikkeling en innovatie. Daarom wordt parallel aan de beurs ingezet op extra initiatieven i.s.m exposanten, gastsprekers en kennispartners. Het programma staat op punt:

  • Seminars & real life case studies: maar liefst 25 inspirerende verhalen met nadruk op alle stappen van het ontwerpproces van een product alsook 10 korte sales pitches. Een mix van onderwerpen in product design, additive manufacturing, circular economy, electronics, innovation en IP en VR/AR
  • Een Matchmaking app voor het ontmoeten van de juiste kennis- en business partners op de beurs
  • Interactieve workshops door McNeel Europe, Imec & Howest IDC
  • AR & VR demo’s tonen waar we nu staan en wat de toekomst brengt
  • Inspirerende tentoonstellingen: het internationaal befaamde MyMachine concept en de expo ‘Diversity in Design’ door Howest IDC.

Gratis online registratie
Dé belangrijkste vraag van allemaal is natuurlijk: wat kost een bezoek aan deze beurs? Het antwoord hierop is simpel: niets. Voor je naar de beurs trekt, registreer je gratis online via www.prototypingxpo.com. Vervolgens ontvang je een bezoekersbadge die toegang geeft tot alle onderdelen van het event. En mooi meegenomen: bezoekers genieten uiteraard van een gratis natje en droogje via de gekende free catering.


PRAKTISCHE INFO
PROTOTYPING vindt plaats op 7 en 8 november 2018 in hal 6 van Kortrijk Xpo.

Openingsuren:
Woensdag 7 november:13u-20u Donderdag 8 november: 10u-18u

Toegang:
Gratis voor professionals, mits online voorregistratie op www.prototypingxpo.com.