Ann Doucet nieuwe HR-directeur bij ASAP

Vandaag verwelkomt ASAP Ann Doucet als nieuwe HR-directeur. Ann is een bekend gezicht in de Limburgse HR-wereld: ze was eerder een 20-tal jaar aan de slag als HR-verantwoordelijke in logistieke bedrijven en 10 jaar als commercieel manager in de HR-sector zelf (bij Acerta). In deze nieuwe uitdaging verzoent ze haar twee liefdes.

Ann Doucet is één brok ervaring in HR. De eerste 20 jaar van haar carrière gaf ze het beste van zichzelf als HR-verantwoordelijke in de logistiek, bij Cable and Wire Assemblies, Ewals Cargo Care, Ikea Distribution Benelux en Bose Europe. Daarna ging ze een kleine 10 jaar aan de slag als regiomanager Limburg en corporate accountmanager bij Acerta.

Nu maakt deze gelouterde dame dus de overstap naar ASAP: “Het gevoel zat duidelijk juist. Ik kan me helemaal vinden in de waarden en normen van de organisatie: samenwerken, klantgerichtheid, ondernemerschap en open communicatie. ASAP is een familiebedrijf waar je je op slag thuis voelt.”

Kruispunt van functies
Naast de gevoelsmatige klik is er natuurlijk ook de inhoudelijke uitdaging. Haar nieuwe job bevindt zich op het kruispunt van vroegere functies, weet Ann: “Als HR-directeur in een HR-dienstengroep wacht er een dubbele uitdaging op me. Je hebt namelijk zowel te maken met interne klanten als externe klanten”.

Intern ligt de focus op het personeelsbeleid. Medewerkers aansturen, motiveren, ontwikkelen en verankeren, met andere woorden. Maar er gaat evengoed aandacht naar het aantrekken van de juiste medewerkers: “Dat doen we door een attractief HR-beleid te voeren, waarin de ASAP-filosofie Enjoy your job centraal staat. De legendarische klemtoon op arbeidsvreugde bij ASAP klinkt nieuwe talenten als muziek in de oren. Enjoy your job is meer dan een slogan, je voelt het echt in elke vezel van het bedrijf.”

Op extern (lees: commercieel) gebied bouwt de kersverse HR-directeur – samen met de andere leden van het directiecomité – mee aan de verdere groei van de organisatie: “Ik weet uit ervaring waar de marktbehoefte ligt. Dat komt goed van pas wanneer we het aanbod van ASAP uitbouwen. Ik kijk er dus naar uit om onze dienstverlening mee vorm te geven, en mijn creativiteit zo aan te wenden. Want mensen associëren ASAP nu nog vaak enkel met uitzendarbeid, terwijl onze organisatie veel meer te bieden heeft.”

Bezige bij
Naast haar hoofdbezigheid beschikt de 53-jarige Doucet over een uitgebreid netwerk, dat ze zal blijven onderhouden. Zo is deze bezige bij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van Intesa en sociaal rechter bij het Arbeidshof in Antwerpen. “Respectievelijk uit maatschappelijk engagement en om mijn sociaal-juridische kennis up to date te houden”, dixit Ann.