Apply Pay nu beschikbaar voor klanten in België

Dé manier om eenvoudig, veilig en privé te betalen

Europese challenger bank bunq biedt haar Belgische klanten vanaf vandaag Apple Pay, de revolutie op het gebied van mobiele betalingen dankzij een betaalmethode die eenvoudig, veilig en privé is en mensen snel en met groot gemak laat betalen. bunq is de eerste volledig mobiele bank die Apple Pay in België introduceert.

Veiligheid en privacy liggen ten grondslag aan Apple Pay. Wanneer je een credit- of debitcard gebruikt met Apple Pay wordt het daadwerkelijke pasnummer niet op het toestel of op een Apple server opgeslagen. In plaats daarvan wordt een uniek ‘Device Account Number’ toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element van het toestel. Elke transactie wordt geautoriseerd met een eenmalige, unieke Dynamic Security Code.

bunq biedt Apple Pay momenteel aan in 6 Europese markten: Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, België en Ierland: “Hoewel België in het middelpunt van Europese besluitvorming staat, zijn traditionele banken nog steeds de voornaamste spelers. De warme ontvangst die we na onze recente lancering in België ontvingen bewijst echter dat er veel ruimte is voor een nieuwe, innovatieve speler. We zijn dan ook verheugd de eerste volledig mobiele bank te zijn die Apple Pay naar onze Belgische gebruikers brengt,” zegt oprichter en CEO Ali Niknam.

Apple Pay is eenvoudig in te stellen en gebruikers blijven alle voordelen en bonussen krijgen die horen bij het gebruik van credit- en debitcards. In winkels werkt Apple Pay met de iPhone SE, iPhone 6 en hoger, en met de Apple Watch.

Online shoppen in apps en op websites die Apple Pay accepteren kan eenvoudig met Touch ID, of door de zijknop te dubbelklikken en met Face ID de authenticatie uit te voeren. Het handmatig invullen van lange rekeningformulieren of het herhaaldelijk invoeren van betaal- en adresgegevens is met Apple Pay niet meer nodig. Bij het betalen voor goederen en diensten in apps of op Safari werkt Apple Pay met toestellen van het type iPhone 6 en hoger. Je kan Apple Pay ook gebruiken op Safari, op elke Mac die is geïntroduceerd in of na 2012, door macOS Sierra te runnen en de betaling te bevestigen met iPhone 6 of hoger, Apple Watch, of met Touch ID op de nieuwe MacBook Pro en MacBook Air.

Ga voor meer informatie over Apple Pay naar: https://www.apple.com/benl/apple-pay/