Boeklancering ‘Goedzoeker of goudzoeker’ – Venditio+ (Uitgeverij Politeia)

In samenwerking met Randstad Corda Train4SmartServices en Corda Conference

Op vrijdag 15 februari 2019 stelt Nicole Vranken van Venditio+ haar boek ‘Goedzoeker of goudzoeker – Praktijkboek voor (jong)volwassenen met ambitie’ voor.

Het World Economic Forum heeft het over de “reskilling revolution”. Een hele uitdaging voor jonge ambitieuze mensen die willen inzetbaar blijven in de digitale VUCA-wereld, een veranderende wereld met een hoge mate van onzekerheid en complexiteit. Dit boek is geschreven voor die (jong)volwassenen die even de richting kwijt zijn maar over voldoende veerkracht beschikken om zich terug uit te vinden. Het is een leidraad voor hen die met een “open mindset” zichzelf willen upgraden, ongeacht hun leeftijd. Leesvoer voor ondernemende medewerkers en ondernemers met een creatieve geest die willen groeien.

Het is een zelfmanagementboek waarin je de 4 fundamentele softskills ontdekt die nodig zijn om slimmer in het leven te staan. Het zijn cruciale vaardigheden om succesvol te worden en te blijven: luisteren, samenwerken en relatie-netwerken, ondernemerschap en actiegericht handelen, creatief leren. In verschillende stappen worden deze skills aangeleerd door middel van zelfreflectie.

Het boek kwam tot stand nadat Nicole Vranken als consultant op de werkvloer ontdekte dat er problemen ontstaan omdat men goed wil doen maar vaak van een kale reis thuiskomt. Ook al hebben we de juiste systemen, procedures en inzichten en de goede wil om succesvol te zijn, de complexiteit van mensen die moeten samenleven en samenwerken is enorm. Er worden amper afspraken gemaakt over hoe we met mekaar omgaan. Diversiteit omarmen is dé uitdaging van deze eeuw. Conformiteit loslaten en jezelf terug uitvinden. Alleen zo kan je groeien.

De tips en zelfreflectievragen zetten je aan het denken en confronteren je met jouw werkpunten. Zo word je een betere en beste versie van jezelf. Om deze redenen zou ik het boek willen aanraden aan iedereen die een beter mens, een betere ondernemer, een betere baas of betere werknemer wilt  worden.

Joke Hendrix, reviewer en (jong)volwassene met ambitie