Boston Consulting Group opent een nieuwe vestiging in Brussel, gespecialiseerd in AI-toepassingen voor bedrijven

De Boston Consulting Group kondigt vandaag aan dat BCG GAMMA, het dochterbedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van artificiële intelligentie (AI) en Data Science, een nieuw kenniscentrum opent in Brussel. BCG GAMMA Brussel zal zich toeleggen op AI-toepassingen voor de transformatie van operationele en business modellen van grote bedrijven. De nieuwe vestiging positioneert zich meteen als een cruciaal expertisecentrum op het gebied van AI in België. BCG GAMMA Brussel kondigt ook een partnerschap met de Université Catholique de Louvain (UCL) voor verder onderzoek en het uitwisselen van kennis.

Stefan Dab, Managing Director en Senior Partner van BCG: “We willen onze diensten aanbieden aan grote Belgische bedrijven, en daarnaast als internationaal kenniscentrum fungeren, geïntegreerd in het Europese netwerk van BCG. De activiteiten van BCG GAMMA groeien enorm snel omdat we onze diepe AI-expertise combineren met de traditionele strategie- en transformatiecompetenties van BCG. Daarnaast is België een kwalitatief hoogstaande kweekvijver voor het rekruteren van experts in AI, aangezien onze universiteiten vooroplopen op het gebied van toegepaste wiskunde en ingenieurswetenschappen”.

Een mooie kans voor Belgische bedrijven
BCG GAMMA ondersteunt bedrijven bij de transformatie van hun operationele- en business modellen door het implementeren van oplossingen met behulp van artificiële intelligentie.

Stefan Dab van BCG GAMMA: “Veel spelers zijn in staat om algoritmes te ontwikkelen, maar slechts weinigen slagen erin om ze op grote schaal in te zetten. Met AI hebben onze klanten de mogelijkheid om hun bedrijfs- en verdienmodellen fundamenteel om te gooien. Onze projecten zijn over het algemeen grootschalig, met returns die oplopen tot tientallen of zelfs honderden miljoenen euro. AI vormt de kern van deze projecten, maar vertegenwoordigt vaak maar 20 tot 30% van de inspanningen. De belangrijkste uitdaging ligt in de technologische implementatie of het hertekenen van operationele of businessprocessen.”

Voorbeelden van recente projecten onder leiding van BCG GAMMA zijn het aanpassen van aanbiedingen en promoties voor miljoenen klanten van een wereldwijde fastfoodspeler, de real-time optimalisatie van vluchtplannen voor een Europese luchtvaartmaatschappij enhet dynamisch beheer van de kredietrisico’s van een bank.

België? Een vijver vol AI-talent
BCG GAMMA heeft wereldwijd meer dan 500 hooggekwalificeerde AI en Data Science specialisten in dienst in alle nodige disciplines voor de inzet van AI oplossingen..

Stefan Dab van BCG GAMMA: “Onze experts zijn onder meer wiskundigen, ingenieurs en informatici met al verschillende jarenprofessionele of academische ervaring. De keuze van Brussel als locatie voor een nieuwe basis voor BCG GAMMA is mede te danken aan de toegang tot een hooggeschoolde arbeidsmarkt met veel specialisatie. Dankzij de hoge kwaliteit van onze universiteiten op het gebied van fundamentele en toegepaste wiskunde beschikt België over een unieke ‘talent pool’. De kennis over AI is in België sterk ontwikkeld en onze academische onderzoekscentra zijn van wereldklasse”.

BCG GAMMA Brussel is ook een partnerschap aangegaan met de Université Catholique de Louvain (UCL) voor de cofinanciering van onderzoek en om kennis te delen.

Julien Hendrickx, Docent en voormalig hoofd van de afdeling van toegepaste wiskunde: “We zijn verheugd over deze samenwerking met BCG GAMMA Brussel, een erkenning van de uitmuntende kwaliteit van de afdeling toegepaste wiskunde van de Polytechnische Faculteit en het ICTEAM instituut. Dit partnerschap stelt ons in staat om fundamenteel onderzoek te koppelen aan praktijktoepassingen. Het biedt onze onderzoekers en docenten ook de mogelijkheid om zich over concrete ‘cases’ te buigen en algoritmes te testen op gegevens die doorgaans niet openbaar zijn.”