Brandstof voor iedere zaak

Gas is een essentiële brandstof voor heel wat ondernemingen. Veel bedrijven kloppen voor de levering van deze brandstof aan bij Maco-Gas. Het familiebedrijf uit Kruishoutem specialiseert zich sinds meer dan een halve eeuw in deze markt.

Gas gebruiken is zuinig, milieuvriendelijk en comfortabel. Daarom is het een belangrijke brandstof voor onder meer gebruik ballonvaarders, heftrucks, frituristen, restaurateurs, barbecues, verwarming en terrasverwarming. Maco-Gas levert gassen aan in tanks of flessen, maar heeft ook lpg en een propaanpomp.

Gasflessen Maco-Gas

“De veelzijdigheid van gas overtuigt ook heel wat bedrijven uit de industrie en is essentieel voor lasprocessen. Zowel voor huishoudelijk als professioneel gebruik is dit een brandstof die erg veel mogelijkheden biedt,” legt Ludwig Mathijs uit.

Automatische afvulinstallatie
Voor de afvulling van gasflessen maakt Maco-Gas gebruik van een automatische afvulinstallatie met elektronische weegschalen, waardoor de weging zeer nauwkeurig is. “Nadat de gevulde flessen (zowel propaan als butaan) automatisch een tweede controle op hun gewicht ondergaan, scant een elektronische detector de fles nog eens op eventuele lekken. Als het gewicht niet klopt of als er een lek is, wordt de fles automatisch geweigerd. Door veiligheid hoog in het vaandel te dragen hebben wij ons VCA-veiligheidsattest behaald en ondertussen driejaarlijks kunnen verlengen.”

Maco-Gas automatische afvulinstallatie

De onderneming plaatst ook gastanks, zowel boven- als ondergronds. “We koppelen een soepele service aan toegankelijke prijzen. Onze actieve dispatching maakt het mogelijk om dringende leveringen nog te bezorgen op de dag dat ze besteld werden.”

Locatie
Het cliënteel van de onderneming situeert zich in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brabant en Henegouwen. “Daarnaast komen heel wat eigenaars van mobilhomes, auto’s en ballonvaarders tijdens de openingsuren tanken aan de propaan- en LPG-pomp op onze site. De ligging, op een steenworp van de E17-autosnelweg, speelt ons daarbij in de kaart,” besluit Ludwig Mathijs.

Maco-Gas specialist in brandstof

Tekst: Bart Vancauwenberghe
Beeld: Maco-Gas