Column | Hans Beckhoff, Managing director Beckhoff Automation

Capaciteit en kwaliteit opdrijven

De industrie floreert momenteel en daar moet je als bedrijf op kunnen inspelen. Dat betekent in eerste instantie dat je eigen capaciteit de hoogte in moet om aan de extra vraag te kunnen voldoen. Als fabrikant heb je dan altijd de keuze tussen uitbesteden of investeren in de eigen middelen. Hoewel deze tweede optie op korte termijn niet zo eenvoudig te realiseren valt, pluk je er op lange termijn de vruchten van, maar dan moet je wel durven vooruitkijken. 

Onze motorassen en behuizingen voor servomotoren worden bijvoorbeeld volledig in huis gebouwd, in een speciale productiefaciliteit in het Duitse Marktheidenfeld. Hierdoor zijn we erin geslaagd onze verticale productiecapaciteit gevoelig op te drijven. Door deze horde te nemen kunnen we bovendien snel een antwoord bieden wanneer de vraag omhooggaat en tegelijkertijd onze eigen, hoge kwaliteitsstandaarden voorschrijven. Onze eigen productie van mechanische componenten vereenvoudigt en versnelt verder onze mogelijkheden om in te spelen op specifieke klanteneisen, de productie van prototypes of de implementatie van innovatieprojecten.

Dicht bij de klant
Daarbij vertrekken we steevast van het principe dat we zo dicht mogelijk bij de klant willen staan. Nabijheid faciliteert een nauwe band, wat net de basis vormt om tot de best mogelijke oplossing te komen. In Duitsland hebben we daarom drie nieuwe regionale kantoren geopend (Erfurt, Fulda en Mannheim) maar ook in andere landen worden de lokale kantoren voortdurend versterkt. Dat maakt dat we vandaag vertegenwoordigd zijn in 75 landen met ongeveer 3.900 medewerkers, een stijging met 16% op een jaar.  Want ook in mensen moet je investeren.

De laatste sleutel tot succes die wij vooropstellen is het goed kijken naar wat een klant nodig heeft. Elke nieuwe oplossing die we bedenken heeft als doel om de meest recente technologie aan te bieden, zonder daarbij het kostenplaatje voor de klant uit het oog te verliezen. Onze automatisatiesoftware zal bijvoorbeeld alle benodigde functionaliteiten (PLC, motion, visie, communicatie, IoT, HMI …) combineren in één pakket. Die diepgaande integratie levert de klant een resem voordelen op in de praktijk, waardoor hij sneller kan werken en kosten kan besparen. En dat is waar hij naar op zoek is. Het maakt alvast dat 2018 voor ons een vliegende start kent.