Designregio Kortrijk Award voor Renson Healthbox 3.0 en Argenta SDX hoekschuifdeurbeslag

Van 18 tot 22 oktober biedt de ‘week van het ontwerpen 2017’ in Kortrijk opnieuw een podium aan creativiteit, innovatie en ondernemerschap uit de regio. De meest innoverende, regionale ontwerpen en producten worden in de bloemetjes gezet met een Designregio Kortrijk Award. Onder de 50 gelukkigen die ook op de DesignX50 Expo en in het gelijknamige boek opgenomen worden, ook de Healthbox 3.0 van Renson en de Argenta SDX hoekschuifdeurbeslag.

Healthbox 3.0:  Een klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie
Healthbox 3.0 zorgt – als onderdeel van het ventilatiesysteem C+ – op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie is klaar voor alle ‘smart homes’, want communiceert zowel met de installateur als de bewoner. Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2– en/of VOC -niveau continu monitoren,  past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer nodig. De compacte unit is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De installatie-app maakt installatie en inregeling voor installateurs nog gemakkelijker en geeft hen toegang tot een ‘webportal’ waar zij al hun installaties kunnen beheren en opvolgen. In een aparte gebruikersapplicatie krijgt de bewoner in één oogopslag zicht op de binnenluchtkwaliteit.

Designregio Kortrijk Award

Argenta Invisidoor SDX: onzichtbaar geïntegreerde hoekschuifdeuren
Van het aluminium deurkader in het invisidoor SDX125-pakket is na plaatsing niets meer te zien, en ook het schuifdeurbeslag zit discreet weggewerkt. Houten schuifdeuren tot 100 kg kunnen hiermee perfect geïntegreerd worden in een strak en minimalistisch interieur. Nu de invisidoor SDX ook beschikbaar is voor schuifdeuren in een hoekopstelling, opent dat een pak nieuwe interieurmogelijkheden. Zowel in woonzorgcentra enerzijds als in lofts anderzijds is het de kunst om kleine ruimtes te kunnen afscheiden zonder te moeten inboeten aan ‘ruimtegevoel’. Een hoekschuifdeur is dan een creatieve oplossing voor een afsluitbare badkamer die tegelijk toch vrij toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Ook het open gevoel van een loft perfect intact, terwijl je toch in een vingerknip twee ruimtes van elkaar scheidt.

Designregio Kortrijk Award Designregio Kortrijk Award