Dropsolid schenkt 1.000 ondernemingen een website om digitale achterstand in te halen: “Na 5 jaar tijd om iets terug te geven”

Het Gentse digitaliseringbedrijf Dropsolid gaat duizend websites wegschenken aan ondernemingen die nog niet online aanwezig zijn. Dat doet ze naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het bedrijf. Tijdens een werkbezoek van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo werd vandaag de campagne startdigitaal.be gelanceerd.

Vlaanderen kampt met een digitale kloof. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Twintig procent van de kleine ondernemingen is vandaag nog niet online aanwezig en veertig procent van hen is niet actief op sociale media. Dropsolid wil naar aanleiding van zijn vijfjarige bestaan duizend ondernemers helpen om de stap naar online te zetten.

Maatschappelijk engagement
Dominique De Cooman, CEO van het nu 60-koppige bedrijf: “Onze vijfde verjaardag is een opportuniteit om iets terug te geven aan ondernemend Vlaanderen. Met deze campagne gaan we 1.000 ondernemers online brengen. Zo tekenen we in op de Digitale Agenda van Minister De Croo om ondernemen via internet te stimuleren.”

Tien vacatures
“Het is dankzij onze klanten, onze financiële partners, de overheid en niet in het minst onze eigen medewerkers dat we Dropsolid hebben kunnen ontwikkelen”, gaat Dominique De Cooman verder. “Om verder te groeien hebben we ook een tiental vacatures, gaande van projectmanagers tot developers.”

Alexander De Croo: “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van onze kmo’s digitaal gaan. Want dat betekent nieuwe klanten en nieuwe markten. De Europese Digitale Economy & Society Index 2018 leert dat bijna een kwart van de kmo’s online verkoopt. We staan daarmee op een vijfde plaats in Europa. Het moet mogelijk zijn om de top-drie te bereiken!”

Alle bedrijven die nog niet online zijn, komen in aanmerking voor de digitale start van Dropsolid. Geïnteresseerde ondernemers kunnen hun website aanvragen via www.startdigitaal.be. De websites worden gebouwd in Drupal en zijn tevens responsive om goed afgebeeld te worden op mobiele toestellen. En gratis is in deze echt gratis, geen wurgcontracten of maandelijkse aflossingen. De hosting is inbegrepen, net als de URL-registratie tijdens het eerste jaar. Bedrijven kunnen hun website zelf beheren via een CMS-systeem.