Elmos neemt participatie in PeopleWare

Het ICT-consultancybedrijf Elmos neemt een participatie van 40% in PeopleWare, de Belgische ontwikkelaar van maatsoftware. Deze participatie moet beide bedrijven toelaten om gezamenlijk grotere opdrachten uit te voeren en zo sneller te groeien. Elmos werkt al enkele jaren nauw samen met PeopleWare. Door de participatie zullen beide bedrijven hun bedrijfsvoering sterker op elkaar afstemmen om de dienstverlening naar grote ondernemingen te optimaliseren.

Het Mechelse ICT-consultancybedrijf Elmos neemt een participatie van 40% in het Belgische softwarebedrijf PeopleWare uit Lier. Deze softwareontwikkelaar die in 1994 werd opgericht en 42 medewerkers telt, specialiseert zich in de conceptualisatie, ontwerp en bouw van software op maat voor haar klanten. Elmos en PeopleWare werken al enkele jaren samen, maar bundelen met deze participatie nog sterker hun krachten. Voor PeopleWare creëert de participatie een groter draagvlak voor zijn software-expertise en omgekeerd kan Elmos zijn pool van consultants uitbreiden en nog beter tegemoet komen aan de stijgende vraag van zijn klanten naar gespecialiseerde IT-profielen.

Samenwerking past binnen de groeistrategie van beide bedrijven
Het twintigjarige Elmos is met zijn 200 consultants een begrip in het Belgisch ICT-consultancylandschap. Het heeft een indrukwekkende klantenportefeuille uitgebouwd met klanten zoals Arcelor Mittal, KBC, Belfius, BNP Paribas Fortis, DHL, BMW, enz. Het bedrijf kent de laatste vijf jaar een sterke groei. “De laatste vijf jaar boekten we een gemiddelde groei van 14% per jaar. Die groei is voornamelijk organisch gebeurd. Voor 2017 ambiëren we een omzet van 25,5 miljoen  euro. De investering in PeopleWare past binnen deze groeistrategie. We willen participeren in sterke ondernemingen met een complementaire dienstverlening om zo grotere opdrachten binnen te halen en onze groei te versnellen. Daarenboven zal de expertise van PeopleWare ook beschikbaar zijn voor onze consultants ”

Als ontwikkelaar van cloud- en websoftware en mobiele toepassingen voor onder andere Constructiv, FBZ/FSE, FVB, GeoSea Maintenance, IBR, Sodexo, Total, BelgoProcess, Metalunion, Zetes en Farmad ziet PeopleWare in Elmos vooral een groeipartner omwille van zijn schaalgrootte, kennis, ervaring en professionaliteit. “We ontwikkelen al jarenlang unieke software op maat van onze klanten. En we zijn de beste in wat we doen. Met deze samenwerking gaan we onze expertise op nog grotere schaal kunnen toepassen”, aldus Werner Valgaeren, Gedelegeerd Bestuurder van PeopleWare.

Liesbeth Debruyn en Werner Valgaeren

Gevestigde waarden binnen ICT-wereld
Elmos en PeopleWare zijn elk een begrip en referentie in de Belgische ICT-sector. Elmos blaast dit jaar 20 kaarsen uit, PeopleWare is al sinds 1994 een gevestigde waarde in ons land. Dat beide bedrijven complementair zijn blijkt duidelijk uit hun bedrijfsslogans: ‘Unieke software voor unieke bedrijven’ (PeopleWare) en ‘ICT met kennis van mensen’ (Elmos). PeopleWare bouwt software op maat, de klanten van Elmos zijn op zoek naar dit soort dienstverlening.

Liesbeth Debruyn: “Ons zakelijk model is eenvoudig: onze klanten helpen bij het oplossen van een tijdelijk probleem van kennis of mankracht; maar ook komt steeds vaker de vraag naar maatapplicaties. PeopleWare is een betrouwbare partner met jarenlange ervaring in maatsoftware. De expertise die er huist is erg bruikbaar voor onze klanten.”