Energieneutrale garage voor tevreden klanten

Garage Rutten verhuisde zijn Diestse concessie onlangs van de Leuvensesteenweg naar een industrieterrein op de ring rond Diest. Zaakvoerder Dirk Rutten had een uitgesproken visie over het doel van het bouwproject: een energieneutraal gebouw waar het voor klanten aangenaam vertoeven is.

Dirk Rutten en zijn vrouw staan al 25 jaar aan het roer van Garage Rutten. Hun Volvo-concessie groeide sindsdien al bijna elk jaar. Verhuizen of uitbreiden stond dus altijd wel ergens op de agenda. Bij het nieuwbouwproject in Diest zette Rutten expliciet in op toekomstgericht bouwen, zonder fossiele brandstoffen en grijze stroom. Dat op zich is al CO2-neutraal, maar de bouwpartners gingen nog verder. Dat deden ze onder andere met driedubbele beglazing, balansventilatie met warmteterugwinning die zorgt voor een goede luchtkwaliteit zonder veel warmteverlies, en extra aandacht voor bouwknopen en luchtdichtheid.

Energieneutrale garage  voor tevreden klantenGarage Rutten verhuisde zijn Diestse concessie onlangs van de Leuvensesteenweg naar een industrieterrein op de ring rond Diest.

Dat maakt de energiebehoefte erg laag, zowel voor koeling als voor verwarming, en maakt het mogelijk om met innovatieve technieken te werken. Zoals een BEO-veld met acht diepteboringen van 125 meter diep. Zo wisselt het gebouw energie uit met de ondergrond. De zonnepanelen op het dak zijn daardoor voldoende om de volledige elektrische behoefte van het gebouw te dekken.

Voordelig voor klanten
Door die focus op energie wordt het gebouw ook een aangenamere plek voor werknemers en klanten. “Het aantal personeelsleden groeit gestaag,” zegt Rutten. “Hen meer ruimte geven om in goede omstandigheden te werken, was een tweede belangrijke pijler bij dit project. Een constante temperatuur in de showroom en in de werkplaats dragen daar al toe bij, want de temperatuur in onze vorige vestiging schommelde enorm: te koud in de winter, te warm in de zomer.”

Rutten: “Een functioneel gebouw zorgt er ook voor dat onze klanten met plezier naar ons toe komen. Door het enkel glas en de slechte isolatie op onze oude locatie, warmden ze zich in de winter op in de naburige Carrefour. In dit nieuwe gebouw is het, dankzij de doorgedreven investering in duurzame klimatisatie, de hele tijd 21 graden. Zowel in de winter als in de zomer. We voorzien trouwens kantoren en vergaderruimtes in een business corner voor bezoekers die willen werken terwijl ze op hun auto wachten. De klanttevredenheid is voor ons de hoogste prioriteit.”

Energieneutrale garage voor tevreden klantenIn het nieuwe gebouw is het, dankzij de doorgedreven investering in duurzame klimatisering, de hele tijd 21 graden.

Service voor en na verkoop
Die klanten bevinden zich voor een groot deel op de fleetmarkt. Garage Rutten focust al een tijdje expliciet op dat segment. “Zowel voor als na verkoop hebben wij het beste voor met onze klanten. Onze fleetverantwoordelijke Koen houdt steeds de vinger aan de pols zodat hij weet waar de klanten naar op zoek zijn. Hij helpt de klant met de samenstelling van zijn wagenpark, geeft fiscaal advies – niet onbelangrijk in deze tijden – en brengt de klant op de hoogte van de nieuwste Volvo-modellen.” En ook na verkoop zet de garage in op een vlekkeloze dienstverlening. Rutten garandeert dat de fleetklant altijd mobiel kan zijn.

Tekst | Jeroen Schreurs  Beeld |  Ollivision Photography
Uitgelichte afbeelding: 
Rutten “We voorzien kantoren en vergaderruimtes in een business corner voor bezoekers die willen werken terwijl ze op hun auto wachten. De klanttevredenheid is voor ons de hoogste prioriteit.”