Ervaring als slager komt goed van pas

Een ondernemer in hart en nieren. Zo kan je Philip Pattyn, zaakvoerder van Immo Padiva, het best omschrijven. 30 jaar geleden begon hij met een slagerij in Westende. Dat werd een groot succes en 21 jaar later richtte hij, samen met zijn goede vriend Geert Dierckx, Immo Padiva op, een gloednieuw vastgoedkantoor aan de kust. “We krijgen de kans om mooie dingen te creëren.”

In de sfeervolle Distellaan in Westende vind je slagerij Pattyn. Elke dag staat Philip klaar om de klanten een vers stukje vlees of préparé van het huis mee te geven. De verdieping boven de slagerij vormt het hoofdkantoor van Immo Padiva. Aan de zijde van zijn vennoot Geert Dierckx bouwt en verkoopt Philip nieuwbouwappartementen aan de kust.

BV: Van de slagerij naar de vastgoedwereld. Weinig deden het u voor. 
Philip Pattyn: “Dat klopt. De liefde voor vastgoed is er altijd geweest. Ik heb voor de slagerij al heel wat verbouwingswerken achter de rug. Daar kon ik echt van genieten. Toen Geert interesse toonde in de slagerij, raakten we aan de praat. Meebouwen aan een vastgoedkantoor, het leek me een mooie uitdaging. Niet veel later was het dan zover: Immo Padiva was geboren. We begonnen samen een nieuw project en negen jaar later ben ik er nog even fier op.”

BV: U bent nu zaakvoerder van twee bedrijven. Hoe loopt dat?
“Vrij goed, eigenlijk. Ik heb het geluk dat ik voor de slagerij heel goed personeel heb. Zelf sta ik nog zoveel mogelijk in de winkel, maar het is toch meer een managementfunctie geworden. Als ik niet aanwezig ben, dan weet ik dat de slagerij in goede handen is. Daarnaast verloopt de samenwerking met Geert uitstekend. Hij neemt de opvolging van de gebouwen voor zijn rekening, ik de verkoop. We zeggen alles tegen elkaar en daardoor blijven problemen achterwege. Mijn ervaring uit de slagerij komt voor de verkoop goed van pas. Heel wat klanten kennen mij al en weten dat ik te vertrouwen ben. Dat zorgt voor een betere samenwerking.”

BV: Aan de kust zijn er heel wat vastgoedkantoren. Is er nog genoeg ruimte voor extra appartementen aan de kust?
“Absoluut. Ruimte is er altijd, maar niet elke locatie is even interessant. Met Immo Padiva proberen we innovatief te zijn. Een goede ligging is de absolute vereiste, maar er moet ook wat te beleven vallen. Dat is in Westende zeker het geval. Van leuke winkeltjes tot gezellige restaurants. Je vindt het hier allemaal. Ik hoor veel mensen zeggen dat wonen aan de kust verleden tijd is, maar daar is niets van waar. Integendeel, een tweede verblijf is nog altijd heel interessant. Zeker in het licht van de onzekerheden in het buitenland zijn gepensioneerden op zoek naar een veilige plek om hun oude dag door te brengen. Daarnaast brengt geld sparen bij een bank weinig op. Beleggen in vastgoed zorgt dan voor meer zekerheid. Je kan het appartement ook verhuren of later doorgeven aan je kinderen.”

BV: U bent al jaren succesvol als ondernemer. Welke projecten staan er momenteel nog in de koelkast?
“Ik wil vooral samen met Geert verder bouwen aan het succes van Immo Padiva. In Westende is er nog veel potentieel over. Dat weet iedereen en daarom willen we er zo snel mogelijk mee aan de slag. Er zijn nog heel wat mooie residenties voor de badplaats op komst. Momenteel zijn we ook bezig met de bouw van een nieuw verkoopbureel in de H. Jasparlaan. Dat gebouw zal vooral dienen als toonzaal voor geïnteresseerde klanten. Alle residenties bespreken we vandaag boven de slagerij, dat is niet ideaal.”

Op www.immopadiva.be vindt u alle informatie over de projecten van Philip en Geert.

Tekst: Arne Vansteenkiste
Beeld: Immo Padiva