Event ‘Wij zetten alle kansen in de verf’ – unieke samenwerking voor de sociale economie

“Verf is voor iedereen”, met deze woorden werd onze verffabriek Bevepe in 1946 opgericht. Met dit in het achterhoofd sloegen wij de armen in elkaar met de sociale tewerkstellingspartners Sobo en Footstep uit Brugge en De Duinenwacht uit Oostende om tot een mooie samenwerking te komen met de campagne: ‘Wij zetten alle kansen in de verf’. De campagne die we dit voorjaar gelanceerd hebben op de beurs Health & Care heeft als doel de sociale economie meer bekend te maken, met in hoofdzaak hun schilder- en renovatieafdelingen. Zij zijn immers, net zoals wij, ook specialisten in hun job die staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en stiptheid. Dit betekent meteen ook maatschappelijk ondernemen. Want deze maatwerkbedrijven werken niet alleen op maat van de opdrachtgever, maar ook op maat van hun werknemers met verminderde arbeidskansen. 

Deze samenwerking willen we in de kijker zetten met het event ‘Wij zetten alle kansen in de verf’ op vrijdag 12 oktober 2018 in Paintfactory Brugge. Tijdens deze voormiddag komen tal van sprekers aan bod met onderwerpen als ‘wat is sociale economie’, ‘aankopen met sociale impact’, ‘wat kan kleur betekenen in Dementia Care’,… Daarenboven worden de aanwezigen verwend met ontbijt, hapjes en lunch verzorgd door Sobo, drank met oa. een nieuw bier van De Kruiderie (afdeling van Footstep), de kans om een boottrip te winnen met de Oostendse tweemastsloep de ‘Nele’ (project van De Duinenwacht) en een grappige noot voor, tussen en na de sprekers van Gunter Lamoot.

Wij richten ons hoofdzakelijk op directieleden, aankopers, verantwoordelijken Facility Management, operationeel verantwoordelijken,… van scholen, scholengroepen, rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, sociale instellingen, openbare besturen, concertzalen, social profit organisaties, feestzalen, hotels, verenigingen,… Ook op politici en hun medewerkers die verantwoordelijk zijn voor sociale economie. Vrijwilligers en medewerkers binnen de sociale tewerkstelling en instellingen die instaan voor het beheer en restauratie van het onroerend erfgoed.

Programma:

8:30 Koffie en ontbijtkoeken

9:00 Ontvangst – Met een woordje van Dirk De fauw – OCMW voorzitter Brugge en voorzitter Resoc Noord-West Vlaanderen

9:30 De Vlaamse Sociale Economie in een Notendop door Tina Segers.
Tina Segers heeft als regionale regisseur sociale economie heel wat expertise opgebouwd over de Vlaamse sociale economie in het algemeen en de sociale-economiebedrijven in de Brugse regio in het bijzonder.

9:50 Aankopen met Sociale Impact door Mieke Pieters, The Global Picture
Mieke Pieters is de oprichtster van The Global Picture en werkte onlangs de gids “Aankopen met sociale impact” uit in opdracht van Vlaams Minister Homans. Ze zal het onder andere hebben over draagkracht voor een sociaal aankoopbeleid binnen uw organisatie en het formuleren van sociale aankoopdoelstellingen.

10:30 Pauze met koffie

11:00 Wonen en Werken in een Interieur waar je Gelukkig wordt door Hilde De Rore, Interieurdokter
Hilde is niet de zoveelste interieurarchitect die klanten een dure mening opdringt. Daarom noemt ze zichzelf liever de Interieurdokter. Ze zal het vandaag onder andere hebben over functioneel kleurgebruik

11:25 User-centered Design door Kurt Pauwels, Dieto projectinrichting
Kurt Pauwels is zaakvoerder van Dieto Projectinrichting, met een focus op openbare besturen, zorginstellingen en opleidingscentra. Hij zal het hebben over hoe de eindgebruikers mee een werkend interieur kunnen bepalen.

11:50 Wat kan Kleur betekenen in Dementia Care door Hilde Lavrijssen, Anahata vzw
Anahata helpt woonzorgcentra bij het dementievriendelijk ontwerpen en inrichting van de woonomgeving en geeft professioneel advies. Kennis van het belang van kleurcontrasten, en het effect van specifeke kleuren op lichaam en geest is bij de inrichting van een woonplek voor personen met dementie een absolute must.

12:10 Lunch

13:00 Sociale Economie in Stad Brugge door Minou Esquenet
Minou Esquenet is schepen van tewerkstellingsbeleid en sociale economie van de Stad Brugge. Wat betekent de Brugse sociale economie voor de stad en op welke manier wordt er samengewerkt om extra tewerkstellingskansen te bieden voor werknemers met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt?

13:10 Duurzaam ondernemen door het Gebruik van Duurzame Verfsystemen door Kim Caes, Paintfactory
Kim Caes was zelfstandig schilder en is sinds 5 jaar aan de slag als Technisch Commercieel Verantwoordelijke bij Paintfactory. Ze zal verschillende duurzame verfsystemen bespreken die hand in hand gaan met verantwoord duurzaam ondernemen.

Klik hier om de uitnodiging te bekijken