Geef klantwaardering een boost met deze tips

Waardering van klanten is cruciaal voor ieder (potentieel) succesvol bedrijf. Wil jij ook dat jouw klanten jouw bedrijf of service goed kunnen waarderen? Lees dan gauw verder. Wij hebben de manieren waarop klanten jou als bedrijf beter kunnen waarderen op een rijtje gezet.

Tip 1: Heldere communicatie
Zorg voor duidelijke en glasheldere communicatie. De meeste fouten of ontevreden resultaten komen voort uit slechte communicatie. Zorg dat je duidelijk bent in wat je biedt, wat inclusief is en hoe je te werk gaat. Een contract opstellen voordat je overgaat tot zaken is voor beide partijen een slimme optie. Hier kun je beiden zien wat er aangeboden wordt, hoe er gewerkt wordt en hoe de betaling wenst te verlopen. Zo is er geen ruimte voor onbeantwoorde vragen en staat alles glashelder zwart op wit. Hierdoor weet een klant wat hij of zij kan verwachten en voorkom je teleurstelling.

Tip 2: Kom je afspraken na
De waardering gaat natuurlijk flink omhoog wanneer je ook echt doet wat je zegt. Het klinkt vanzelfsprekend, maar het kan een unieke eigenschap zijn. Voor een betere waardering zorg je dat je jouw afspraken nakomt. Stel bijvoorbeeld liever een latere deadline zodat je deze ook echt kunt halen. Dit is uiteindelijk veel belangrijker dan het snel af krijgen.

Tip 3: Relatiegeschenken
Een goed klantencontact draagt natuurlijk bij aan de waardering van jou als bedrijf. Zorg daarom voor persoonlijke relatiegeschenken om het contact te onderhouden. Tijdens de kerstdagen een kerstkaart met persoonlijke kerstgroet waarbij je bedankt voor de samenwerking is van groot belang. Kies voor een relatiegeschenk dat past bij jouw bedrijf en dat van de klant. Zo geef je een persoonlijk tintje aan het relatiegeschenk en laat je ook jouw waardering blijken.

Gewaardeerd worden als bedrijf is niet alleen fijn, maar ook noodzakelijk voor het succes. Zorg voor heldere communicatie, kom je afspraken na en vergeet vooral niet om het klantencontact te onderhouden. Een persoonlijk relatiegeschenk kan de waardering voor jouw bedrijf doen stijgen.