Gestroomlijnde aanpak voor elektriciteit

Een bedrijf komt pas op stoom als het voorzien is van de juiste stroom. Om die reden kloppen heel wat industriële ondernemingen aan bij Fluentis, de firma die tot voor Nieuwjaar bekend was onder de naam Algemene Ondernemingen Melotte. Zaakvoerders Marc Vertessen en Yvette Paredis bouwen het bedrijf uit met de steun van 40 medewerkers én van zoon Claus, die twee jaar geleden voor extra versterking zorgde.

BV: Wat is het verhaal achter de naamsverandering tot Fluentis?

Marc Vertessen: “In 2011 hebben mijn vrouw en ikzelf Melotte overgenomen, een bedrijf dat genoemd was naar de oorspronkelijke oprichter. Nu, zeven jaar later, hebben we beslist om een naamsverandering door te voeren. Hoewel Fluentis synoniem staat voor een nieuw elan en een frisse blik op de toekomst, blijven de waarden onveranderd. We streven continu naar meerwaarde voor onze klanten, met maximale aandacht voor veiligheid en kwaliteit.”

BV: Waaruit bestaan de activiteiten precies?

“Wij plaatsen en onderhouden telecom, laag- en middenspanningsinstallaties. We werken voor netbeheerders zoals Infrax en Eandis, maar hebben ook industriële klanten. Sinds enkele jaren zijn we ook huisleverancier van prefab betonnen cabines voor Infrax. We investeerden dan ook stevig om een brede waaier aan modellen in alle maten aan te bieden. We behoren tot de weinige bedrijven in België die sleutel-op-de-deuroplossingen aanbieden en verzorgen projecten in heel België met een team van 40 toegewijde medewerkers. Als toegevoegde waarde ontzorgen we onze klanten ook op administratief vlak. Door onze rechtstreekse, goede contacten met de netbeheerders kunnen we dergelijke dossiers integraal opvolgen, de klant hoeft alleen nog zijn goedkeuring te geven.”

BV: Welke toekomstvisie heeft u voor het bedrijf?

“Een naamsverandering is een ingrijpende beslissing, maar het toont wel aan dat we sterk in de toekomst geloven. De integratie van onze zoon Claus is een extra stimulans om onze marktpositie in al onze activiteiten verder te verstevigen.”

Tekst | Bart Vancauwenberghe  Beeld | Fluentis