Grondige renovatie voor iconisch staketsel

Van Huele Gebroeders is vol enthousiasme gestart aan de tweede fase van de werken aan het Oostendse staketsel. Het bouwwerk wordt in ere hersteld met recuperatiematerialen en nieuwe onderdelen. “We zijn trots dat we deze renovatie op ons portfolio mogen zetten.”

De familie Van Huele heeft een lange traditie met het staketsel in hun eigen stad. Al vijftig jaar staat het bedrijf in voor het onderhoud ervan, over generaties heen. Toen een grondige verbouwing zich opdrong, was Van Huele Gebroeders meteen kandidaat-aannemer.

Van Huele GebroedersVerschillende ploegen werken tegelijk aan het staketsel.

Uitzonderlijk project
“In een eerste fase hebben we de bovenbouw van de kop gerenoveerd met bestaande stukken. Dit jaar nemen we het stuk tussen de voet van het staketsel en de kop onder handen. We herstellen het systematisch, deels met recuperatie van bestaande stukken, deels met nieuwe materialen”, legt zaakvoerder Xavier Van Huele uit.

De aannemer is specialist in het verwerken van hardhout. Het staketsel is dus een kolfje naar hun hand. “Ervaring die hier goed van pas komt”, zegt Xavier. “Qua omvang is het voor ons wel een uitzonderlijk project. We werken met verschillende ploegen tegelijk, met een budget van ongeveer acht miljoen euro.”

Van Huele Gebroeders

Een eeuw ervaring
Het aannemingsbedrijf uit Oostende werd in 1909 opgericht binnen de familie Van Huele. Ruim 100 jaar na datum staat met Xavier de vierde generatie aan het roer. Ze werken voornamelijk in de Oostendse regio. Naast weg- en waterbouw treedt het bedrijf ook op als bouwpromotor, aannemer voor gebouwen en uitvoerder van gevelrenovaties.”

Vandaag werkt Van Huele met 116 medewerkers. Dat het team met veel plezier het staketsel herstelt, is een understatement. “Dit is het langste staketsel ter wereld, vroeger liep het maar liefst 600 meter in de zee. En dan ook nog eens in onze eigen buurt. Het is een eer om deze werken te mogen uitvoeren.”

Tekst | Stephanie Demasure     Beeld | Van Huele Gebroeders
Uitgelichte afbeelding: Xavier Van Huele: “We herstellen het staketsel systematisch, deels met recuperatie van bestaande stukken, deels met nieuwe materialen.”