Grote Beer in frisse omgeving

In een aangenaam kantoorgebouw is het werken nog zo aangenaam. Het is iets waar je Stefan Danschotter niet moet van overtuigen. De drijvende kracht achter innovatiecentrum Grote Beer in Beernem creëerde samen met Inofec een dynamische kantooromgeving, waar onder meer zijn bedrijf Telecom IT actief is. 

Innovatiecentrum Grote Beer is het geesteskind van ondernemer Stefan Danschotter. Hij creëerde een gebouw met een industriële look, strak en zonder veel tierlantijntjes. Het gebouw omvat een ruime inkomhal en drie verdiepingen. Voor de inrichting klopte Stefan aan bij Marc en Sharon Speeckaert van Inofec.

BV: Wat is zo kenmerkend aan de Grote Beer?

Stefan Danschotter: “Het is een gebouw waar we onder meer starters laten genieten van gedeelde faciliteiten. Ze kunnen rekenen op ons uitgebreid netwerk en hun gasten worden persoonlijk onthaald. Op de bovenste verdieping van het gebouw organiseren we regelmatig bedrijfsevenementen, waar de ondernemingen die bij ons gehuisvest zijn, steevast op worden uitgenodigd.”

BV: Hoe moest de inrichting van het gebouw anticiperen op uw wensen?

“De multifunctionaliteit was erg belangrijk. Zo beschikken we op de topverdieping over twee zalen, die we vlot kunnen aanpassen aan de noden van de gebruiker. Beide zalen zijn gescheiden door een flexibele glazen wand, waardoor je er kan vergaderen met 15 mensen, maar ook vlot een event voor 100 mensen kan organiseren. Zelfs de meubels zijn multifunctioneel.”

Inofec kantoor

BV: Waarom bent u voor dit project in zee gegaan met Inofec?

“Toen ik Marc Speeckaert ontmoette, klikte het meteen. In nauw overleg hebben we samen de inrichting uitgetekend, waarbij ook de expertise van zijn dochter Sharon, één van hun twee interieurarchitecten, erg nuttig was. Eigenlijk koop je bij Inofec geen meubels, maar passie, missie en ideeën. Hun team denkt goed mee, heeft oog voor detail en maakt werk van een gepersonaliseerd concept. Zo hebben zij, in functie van de meubels, de interieurinrichting van het gebouw getekend en aangepast.”

BV: Hoe verliep de installatie?

“Dat gebeurde door gepassioneerde, begeesterde mensen die erin slaagden één verdieping per dag helemaal uit te rusten en alles op de juiste plaats te positioneren. Zowel de voorbereiding als het logistieke traject zijn erg vlot verlopen. De praktische organisatie was af, wat het voor ons erg makkelijk maakte. Ons gebouw draagt nu echt de Inofec-stempel en is eigenlijk een levende showroom voor hen.”

BV: Inofec staat voor een cruciaal jaar. Welke stap zetten jullie in 2018, Marc?

Marc Speeckaert: “Dan verhuizen we naar een nieuwbouw in Tielt, een pand dat we zelf gekocht hebben. Daar zullen we al onze activiteiten kunnen centraliseren en zullen we over een showroom beschikken die drie keer zo groot is als de huidige. De verhuis is gepland voor het najaar van 2018, tot dan blijven we actief vanuit onze vestiging in Waregem.”

Tekst | Bart Vancauwenberghe  Beeld | Inofec