Grote vernieuwingsoperatie voor garagehouder uit Rotselaar

Garage Vanderborght bestaat al 42 jaar. In 1995 nam Jurgen Vanderborght de zaak over van zijn ouders, na het vroegtijdige overlijden van zijn vader. Jurgen was toen nog maar negentien jaar. Samen met zijn vrouw Els en neef Wim bouwde hij de garage verder uit. Twintig jaar later bestaat het team uit dertig medewerkers en is het tijd voor een metamorfose. Business Vlaanderen cruisete op een bloedhete lentedag door het rustige Rotselaar voor een gesprek met de man met een plan.

BV: Wat staat er allemaal te gebeuren bij Garage Vanderborght? 

Jurgen Vanderborght: “We vernieuwen en breiden uit. We bouwen een extra werkplaats, renoveren onze ateliers en vergroten de carrosseriewerkplaats. Ook brengen we alles in orde met de veiligheids- en milieunormen. Zo zijn we erkend door de verzekeringsmaatschappijen en vermijd je als klant papierwerk bij een ongeval. Ook aan de uitbreiding van de parking hebben we gedacht. De receptie krijgt een nieuwe look, er komt een aparte zone om wagens te wassen en we vergroten de showroom. Tegen het einde van dit jaar steekt de garage in een nieuw jasje. Ook in onze tweede vestiging in Boortmeerbeek breiden we uit, daar staat mijn neef Wim aan het roer. Dat we kunnen vernieuwen, hebben we te danken aan onze zeer trouwe klanten. Daarom geven we na de werkzaamheden een groot feest om hen te bedanken.”

BV: Welke automerken bieden jullie aan?

“We verkopen, repareren en onderhouden Ford, Volvo, Jaguar en Land Rover, zowel nieuw als tweedehands. Met die vier hoogwaardige merken bieden we een uitgebreid aanbod complementaire modellen voor particulieren, kleine en grote ondernemingen en leasingmaatschappijen.”

“Onze wagens zijn meestal direct leverbaar, want we hebben een voorraad van tweehonderd auto’s. Na de renovatie wordt die voorraad nog groter. Ook stockeer je bij ons je zomer- en winterbanden en profiteer je van een korting tot 35 procent als je nieuwe banden koopt. Bij pech onderweg kan je de Vanderborght-depannagedienst bellen. Wie bij ons een wagen koopt of op onderhoud komt, krijgt gratis een levenslange bijstandsverzekering in binnen- en buitenland. Daarnaast bieden we ook alle financieringsopties, zoals leasing en renting op korte en lange termijn.”

Garage vanderborght Rotselaar

BV: Doen de elektrische wagens het goed bij jullie?

“Elektrische mobiliteit staat nog in haar kinderschoenen. Het duurt nog even voor de sector daar echt klaar voor is. Media jagen mensen schrik aan om een dieselwagen te kopen. Dat is onterecht, want de moderne dieselwagens hebben een lage CO2-uitstoot, lager dan veel benzinewagens. Je betaalt wat meer bij de aankoop, maar je verbruikt veel minder, tenminste als je langere afstanden rijdt. Een tijd geleden kwam een klant hier voor een nieuwe wagen, een automaat op benzine. Bleek dat hij jaarlijks 20.000 km rijdt, elk jaar op reis gaat in de bergen en drie kinderen heeft. Dan moet je niet voor benzine kiezen. Intussen heeft hij een dieselwagen met een automatische versnelling. Die verbruikt een stuk minder, kan veel meer gewicht aan en gaat langer mee. Die klant is heel tevreden. Het is dus belangrijk dat wij onze klanten goed informeren.”

BV: Verzorgen jullie ook ‘kleuradvies’?

“Ook over de kleur ben ik eerlijk. Mijn klanten mogen graag een felgroene, roze of oranje bolide zien, maar ik verwittig hen dan wel dat de wagen bij de herverkoop veel minder waard zal zijn. Nu moet ik er wel bij zeggen dat potentiële klanten best goed geïnformeerd zijn over hun nieuwe wagen. Zij zoeken op voorhand informatie op het internet. Vroeger hadden wij uren nodig om alle opties en mogelijkheden uit de doeken te doen. Vandaag weet de klant waarover we spreken en dat is ook voor ons aangenamer.”

BV: Naar welke lanceringen kijk je uit? 

“In september lanceren we de nieuwe Ford Fiësta en de Range Rover Velar van Land Rover. Ook Volvo komt met een nieuw model: de XC60 SUV. In 2018 volgt er een elektrische wagen van Jaguar. Van al deze modellen gaat het hart van een autoliefhebber gegarandeerd sneller slaan.”

Tekst | Joke Hofmans      Beeld | Dirk Vertommen