Hoe maak je een klein lokaal bedrijf bekend in de omgeving?

Hoe maak je een klein lokaal bedrijf bekend in de omgeving? Handige tips
Als je een dienstverlenend bedrijf hebt, een winkel of als zzp’er actief bent en de lokale markt wilt bereiken, voer je een andere offline marketingsstrategie dan een onderneming die zich richt op de nationale of internationale markt. Belangrijk bij de offline marketing is zorgen dat je in de buurt zichtbaar bent en opvalt. Op welke manieren kun je dat het beste doen? Met de tips en trucs hieronder maak je jouw bedrijf binnen no time bekend in de omgeving!

1. Spandoeken op het hekwerk hangen
Voor jouw hekwerk spandoeken drukken is een prima methode om op te vallen in de buurt. Zeker als jouw bedrijf langs een drukke weg of wandelroute ligt, val je dan op met jouw bedrijfsnaam en -logo. Buurtgenoten, passanten en mensen in de directe omgeving leren het bedrijf al snel kennen en zullen ook sneller en eerder bij jouw winkel of kantoor over de vloer komen. Hekwerk spandoeken drukken en rond jouw bedrijf plaatsen is dan ook een effectieve regionale marketingstrategie.

2. Folderen in de omgeving
Folders doen het altijd goed. Zeker als ze strak ontworpen zijn en er veel aanbiedingen in staan. Slim is om de opening van jouw pand te vieren met een drankje en hap. En via folders De buurtgenoten hiervoor uit te nodigen. Realiseer je hierbij dat je geen tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken. Dus waarom niet zelf het heft in handen nemen? Bijkomend voordeel van folders drukken en verspreiden is dat dit een goedkope manier van aandacht trekken is.

3. Gevelreclame op het bedrijfspand
Geen bedrijf wordt als bedrijf herkend zonder duidelijke gevelreclame. Het mooie van gevelre lame, waarbij je je eigen bedrijfsnaam en/of logo duidelijk laat uitkomen, is dat je op deze manier ook in de avonduren en in weekends en vakanties zichtbaar aanwezig bent. Zorg daarom dat de gevelreclame niet alleen goed zichtbaar is, maar ook is voorzien van energiezuinige led-verlichting.

4. Autoreclame via bestickering
Ten slotte is autoreclame via het bestickeren van de bedrijfswagens met bedrijfsnaam en logo een perfecte manier om in de directe buurt aan p.r. te doen. Omdat jij en je collega’s regelmatig door de buurt rijden, zien buurtbewoners jullie bedrijfsauto’s en -busjes regelmatig voorbijkomen. Het duurt niet lang, of jouw bedrijf blijft hangen in de hoofden van mensen die in de buurt wonen en jou of je medewerkers in de auto door de buurt zien rijden.