Hogere productiviteit op de werkvloer realiseren? Zo doe je dat!

Een professionele omgeving moet comfortabel zijn en verenigbaar met de taken van het team.

Werken vereist veel meer dan alleen concentratie en kennis. Een goede prestatie op de werkdag is nauw verbonden met het welzijn van de professional, en als er iets is dat van invloed is op deze factor is de conditie van de werkomgeving.

Een intimiderende ruimte, onaantrekkelijk en slecht verzorgd, leidt meestal tot een lage prestatie, ontevredenheid van werknemers en een onevenwichtigheid in het organisatieklimaat. Het is essentieel om enige zorg te hebben. Bekijk de volgende 4 fundamentele tips voor het bouwen van een gezonde en productieve werkomgeving!

Aandacht voor infrastructuur
De zorg voor de infrastructuur is de eerste stap naar een goede werkomgeving. Een gesloten ruimte met slechte verlichting en een verminderde luchtcirculatie kan de professionele prestaties direct verstoren.

Probeer een aangename omgeving te bieden en onthoud dat het idee om geen raam te hebben om afleiding te vermijden geen goede uitweg is.

Als het niet mogelijk is om natuurlijk licht in het milieu te integreren, bij voorkeur LED panelen, omdat deze niet alleen zuiniger zijn, maar ook kunnen worden aangestuurd op basis van de behoefte van elke specifieke situatie.

Ze hebben steeds meer dynamische modellen, zodat het mogelijk is om intensiteit, hoeveelheid, kleur te definiëren en het meest geschikte formaat te kiezen voor een omgeving.

Waardeer professionele kwaliteiten
De leider moet zijn team duidelijk maken dat het werk van elk van hen fundamenteel is.

Medewerkers die zich niet door managers overwogen voelen of die niet over de nodige erkenning beschikken, werken ongemotiveerd.

Probeer altijd te versterken dat iedereen van fundamenteel belang is voor de goede voortgang van het werk.

Een cultuur van dialoog creëren
In plaats van de hiërarchie verticaal te structureren (zendt uit wie er boven en gehoorzaamt aan wie er onder is), probeer de autonomie van de teams en de creatieve vrijheid te vergroten.

Werknemers die het gevoel hebben dat er een opening is om met hun meerderen te praten en hun ontevredenheid aan te geven zonder bang te zijn om te worden losgekoppeld, zullen zich ook vrij voelen om nieuwe ideeën voor te stellen, en het is in deze situatie dat er grote innovaties kunnen ontstaan.

Elke medewerker, ook al bekleedt hij of zij geen hoge functie, is in staat om iets positiefs te bieden, dus sluit de communicatiekanalen niet.

Mobiliteit toestaan
Veel bedrijven hebben de beweging van hun werknemers sterk in de hand. Er zijn meldingen van bedrijven die het bezoek aan de badkamer en de pauzes tussen de verschillende taken reguleren.

Een zeer rigide en autoritaire controle is niet alleen onethisch, maar ook schadelijk voor de relatie tussen teams en managers.

Werknemers die zich op hun gemak voelen bij het nemen van een pauze en het herwinnen van hun energie zullen op een meer productieve en harmonieuze manier werken dan werknemers die zich gevangen en gecontroleerd voelen.