Kansen voor vastgoed

Genieten van een groen landschap en toch alle comfort van de stad bij de hand hebben. Ja, het Meetjesland is een aantrekkelijke regio om te wonen. Vraag het maar aan Ruth Adam van vastgoedkantoor Hestia Immo. “Tussen Knokke en Gent heb je hier heel wat waar voor je geld. Het vastgoed is hier betaalbaar.”

Maak kennis met Ruth Adam (39), moeder van Elisabeth en Johannah, vastgoedmakelaar en samen met haar man drijvende kracht achter Hestia Bouw, een projectontwikkelaar in het Meetjesland. Als erkend vastgoedmakelaar neemt ze de immotak van Hestia voor haar rekening. Tot nog toe gebeurt dat vooral via een virtueel kantoor, maar daar komt binnenkort verandering in. Het koppel kocht een leegstaande villa met wellnesscentrum in de Staatsbaan in Adegem en verbouwt de site momenteel tot een eigen woning en twee handelspanden. De grote beschikbare handelsruimte wordt in twee gesplitst. Aan de ene kant neemt Ruth met Hestia Immo haar intrek. Aan de andere kant komt een filiaal van Pizzahut. “Met Hestia Immo zorgen we uiteraard voor de verkoop en verhuur van de projecten van Hestia Bouw, maar staan we ook externe verkopers en verhuurders bij in hun immovraagstukken. Daarbij telt bij ons vooral de menselijke aanpak. Klanten moeten een goed gevoel hebben. Zowel verkopers als kopers. Daarvoor zet ik me 100 procent in. Ik luister naar de wensen. Die aanpak werkt zeer goed: bij alle verkopen die we de voorbije vijftien jaar deden, overheerste telkens een zeer positief gevoel.”

Residentie Elisabeth Hestia Bouw

Landelijk en betaalbaar
Het pand in de Staatsbaan in Adegem is niet het enige in het oog springende project van de tandem Hestia Bouw en Hestia Immo. Aan de ovonde in Eeklo worden alle voorbereidingen getroffen voor een site met twee eenheden en in totaal vijftien appartementen. Een ontwikkelingsproject van Hestia Bouw. Eind dit jaar start de bouw om op te leveren in 2019.  “De ligging van de appartementen is ideaal. Je kijkt uit op een groene omgeving en achteraan is er een groot parkgevoel. De appartementen bestaan telkens uit 2 slaapkamers en zowat 95 vierkante meter bewoonbare oppervlakte,” aldus Ruth die met Hestia bewust kiest voor een actieradius van 30 kilometer in en rond Maldegem. “Het is hier zeer aangenaam en betaalbaar wonen. In het Meetjesland geniet je nog van de rust en de groene omgeving met een landelijk karakter. En toch zijn alle winkels en de dynamiek van de stad altijd dichtbij. Op een halfuurtje sta je in Gent of in Knokke.”

Residentie Elisabeth
De nieuwbouwappartementen in Eeklo worden op de markt gebracht onder de naam Residentie Elisabeth. Juist, de naam van de oudste dochter van Ruth. Het toont meteen het familiale karakter van Hestia en verraadt ook de naam van een volgend project. Want als de oudste dochter een residentie met haar naam krijgt, kan ook Johannah, de jongste, niet achterblijven. “Elk project is persoonlijk,” verduidelijkt Ruth. “Ook in de afwerking. Zo krijgen kopers zelf de kans om accenten te leggen en hun eigen stijl en smaak toe te voegen in hun toekomstig appartement. Het is een heel andere benadering dan een sleutel-op-de-deurwoning. Die persoonlijke aanpak maakt het verschil. Als vastgoedkantoor en als bouwpromotor.”

Tekst | Arne Vansteenkiste     Beeld | Hestia Bouw / Kurt Desplenter