KINNARPS ONTVANGT ECOVADIS GOUDEN MEDAILLE

We maken ons allemaal steeds meer zorgen om het milieu. De aarde warmt op en dat heeft desastreuze gevolgen voor het milieu. Ook bedrijven moeten extra aandacht schenken aan duurzaamheid en trachten op een ecologische manier te produceren. Bij Kinnarps is duurzaamheid niet enkel een modewoord, maar zit het in het DNA. In het Better Effect rapport toont Kinnarps de resultaten van zijn inspanningen omtrent duurzaamheid.

Opvallend is de toewijzing van de Ecovadis gouden medaille. Dit bekent dat Kinnarps op vlak van duurzaamheid tot de top 5% bedrijven in de meubelsector behoort. Kinnarps scoorde hoge ogen in de categorieën: milieu, eerlijk werk en mensenrechten, ethiek en duurzame aankoop.

Kinnarps stelt zich duidelijke doelstellingen die in het rapport verder worden toegelicht. De doelstellingen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

– Ruwe materialen en grondstoffen

– Klimaat

– Pure materialen

– Sociale verantwoordelijkheid

– Hergebruik

– Ergonomie

Ook in 2019 werd het eerste product volledig gemaakt uit FSC-gelabeld hout gelanceerd. Het gaat om de Orkester kruk van NC Nordic Care. De kruk is duidelijk geïnspireerd op een pianokruk, waarbij de hoogte makkelijk kan worden aangepast.

Lees meer over de inspanningen van Kinnarps via volgende link: https://www.kinnarps.be/globalassets/documents/sustainability-downloads/kinnarps-sustainability-report-2019.pdf

TAGS