De kracht van waardenfit in HR: Match je toekomstige medewerker met je bedrijf

De juiste persoon op de juiste plaats. Het belang van deze stelling kan niet worden onderschat. De zoektocht naar een geschikte medewerker is niet gemakkelijk. De competenties van je nieuwe medewerker zijn een belangrijk uitgangspunt. Maar daarnaast kan het interessant zijn om te kijken of een nieuwe collega ook matcht met de waarden van jouw bedrijf. Minder geëngageerde medewerkers hebben een kleinere meerwaarde voor het bedrijf dan hun geëngageerde collega’s. Niet alleen hun eigen prestaties en motivatie nemen af, ook de invloed die zij hebben op collega’s weegt door. Het prijskaartje dat hieraan verbonden is loopt op tot drie keer de aanwervings- en trainingskost.  

Wat is waardenfit? 

“De discussie over waarden zal steeds een grotere rol spelen in de war for talent,” meent Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder bij VDAB. “Vroeger stuurden wij een werkloze ingenieur alle vacatures voor ingenieurs, maar dat is niet meer genoeg. De selectieprocedure van de toekomst zal uitgaan van wat mensen willen, niet van wat ze moeten.” Waardenfit is daarom een mooi instrument. Het meet de overeenkomst in drijfveren tussen individuen of groepen. Die drijfveren blijken bovendien stabiel doorheen de tijd. De waarden van een organisatie worden bepaald door de waarden van haar mensen.

In tegenstelling tot persoonlijkheids- of cognitieve testen, die gebruikt worden om individuele jobprestaties te voorspellen, voorspelt waardenfit hoe goed een individu in een bepaald bedrijf of team zal passen. Een kandidaat met een goede match zal doorgaans beter presteren, heeft een hogere betrokkenheid en zal minder snel op zoek gaan naar een andere job.

Belgisch-Amerikaans academisch onderzoek onder leiding van Prof. Dr. Joeri Hofmans, gevalideerd door Prof. Dr. Timothy Judge, heeft geleid tot de ontwikkeling van een online assessment waarmee dit eenvoudig gemeten wordt. Onder de naam Twegos is deze software nu ook beschikbaar voor de arbeidsmarkt.

Zelf aan de slag met waardenfit

Om met waardenfit aan de slag te kunnen gaan, moet je eerst de waarden binnen je bedrijf leren kennen. Met een eenvoudig mailtje of oproep via je interne kanalen nodig je je medewerkers uit om in minder dan 15 minuten hun waardenprofiel te bepalen. Je kunt de resultaten op bedrijfsniveau bekijken, maar ook subgroepen per vestiging of team zijn mogelijk.  

De test is intuïtief en kan gebruikt worden in elke omgeving en op elk niveau. Dat blijkt uit het voltooiingspercentage van meer dan 95% bij meer dan 50.000 arbeiders, werknemers en managementleden in verschillende sectoren in België.

Kandidaten screenen in slechts 4 minuten 

Kandidaten die via VDAB op zoek zijn naar een job, hebben gratis toegang tot de test. Na amper 4 minuten krijgen ze hun waardenprofiel te zien én hun match met een bedrijf dat een waardenprofiel heeft aangemaakt. 

Ook jouw bedrijf kan gebruik maken van de waardenfit, als onderdeel van een businesspakket bij VDAB. Op die manier kan je de match met sollicitanten bekijken, met een rating van 1-5. Ook de andere mogelijkheden van Twegos zijn eenvoudig toegankelijk. 

Rekrutering en selectie 

Dankzij een eenvoudige online test krijgen kandidaten inzicht in hun waardenprofiel.  Achterliggend wordt dit vergeleken met een referentiegroep van medewerkers binnen jouw bedrijf. Zo ontstaat een percentage ‘fit’. Natuurlijk blijven competenties een vaste waarde in het zoeken naar een geschikte medewerker. Maar als er weinig specifieke vaardigheden vereist zijn of er jobspecifieke training wordt voorzien, is de waardenfit een boeiende aanvulling. Kandidaten die nauw aansluiten bij het profiel van het bedrijf, kunnen uitgenodigd worden voor een volledig waardenassessment. 

De efficiëntiewinst voor je rekruteerders is dus enorm. Uit een recente analyse bij een consultancybureau blijkt dat alle kandidaten, die na een uitgebreid interview geselecteerd werden door ervaren rekruteerders, een extreem hoge waardenfitscore hadden. 

Gelukkige toppresteerders

Een productiebedrijf met meer dan 5.000 medewerkers in België nam de proef op de som. Na 9 maanden werden alle nieuwe medewerkers geëvalueerd door de directe leidinggevenden. Alle kandidaten die een sterke waardenfit (>75%) testten, kregen een significant betere prestatiebeoordeling. De kans op een topprestatie is maar liefst 2,5 keer hoger dan bij een kandidaat met een lagere waardenfit.

Op lange termijn blijven de waardenprofielen belangrijk voor talentmanagement en bij interne mobiliteit. Ze leggen eveneens de feitelijke bedrijfscultuur bloot, die vergeleken kan worden met de ambities van het topmanagement én de basis legt voor een plan van aanpak.

Meer ontdekken over de waardenfit en de businesspakketten bij VDAB? Surf dan naar vdab.be/werkgevers. 

Tekst en Beeld |  VDAB