LEIA wint iF DESIGN AWARD

Kinnarps start 2018 met een positieve noot en wint opnieuw een prestigieuze designaward. Nu is het de veelzijdige LEIA stoel die de iF DESIGN AWARD 2018, een van de meest gerenommeerde awards in de designwereld, op zijn schouw mag zetten.

“We zijn natuurlijk blij en vereerd dat onze producten zulke prijzen ontvangen, zegt Elisabeth Slunge, Director Global Range & Communications bij Kinnarps. De iF PRODUCT DESIGN AWARD is erg prestigieus en bewijst dat Kinnarps meubilair met wereldklasse maakt. Leia is zowel functioneel als stijlvol en kan makkelijk gebruikt worden voor zowel grote als kleine groepen in verschillende situaties. We zien het dan ook als de ideale oplossing voor de veelzijdige werkplekken van vandaag.”

LEIA is een functionele, ergonomische en stijlvolle vergaderstoel die zowel in vergader- als opleidingsruimtes past, maar ook niet misstaat in sociale ruimtes en cafetaria’s. De stoel is zowel stapelbaar als koppelbaar, wat hem de ideale keuze maakt voor grote ruimtes zoals auditoria, seminarieruimtes en kantines. Leia heeft een eenvoudig maar aantrekkelijk design en is beschikbaar volledig in kunststof of met een beklede zit. U kunt ook kiezen uit een groot arsenaal materialen en kleuren. Kortom, met Leia kunt u makkelijk elke ruimte inkleden. De stoel is ontworpen door Johan Larsvall en Nils Löventorn van het Zweedse agentschap Idesign.

Met Leia wilden we de grenzen van het Scandinavisch design verkennen. Alle lijnen zijn weldoordacht zodat ze een optimaal comfort bieden. Leia is ergonomisch en comfortabel, en ademt tegelijkertijd een expressief en tijdloos design uit. Bij Leia zit alles in de details. De stoel is dan ook een intrinsiek onderdeel van moderne werkomgevingen en publieke ruimtes, vertelt Johan Larsvall van Idesign.

Kinnarps is een workspace solutions bedrijf
Kinnarps werd opgericht in 1942 door Jarl en Evy Andersson. Tot op vandaag is het voor 100% een familiebedrijf, met de kinderen en kleinkinderen van Jarl en Evy aan het roer. Kinnarps biedt workspace solutions aan voor kantoren en publieke omgevingen. Een uitstekende kwaliteit en een minimale impact op het milieu kenmerken de volledige waardeketen – van de grondstoffen tot het afgewerkte resultaat. Kinnarps is een van de grootste leveranciers van kantoormeubilair in Europa. Het bedrijf is actief in ongeveer 40 landen.