Marc Swevers is een Master in Real Estate

In 2003 richtte Marc Swevers het gelijknamige immobiliënkantoor ‘Marc Swevers’ op. De vastgoedfirma in Heusden-Zolder heeft gemiddeld 75 panden in West-Limburg in de portefeuille: van residentieel vastgoed tot bedrijfspanden.

“De interesse in vastgoed heb ik van thuis meegekregen. Mijn vader heeft als zelfstandige altijd geïnvesteerd in vastgoed en heel die organisatie heeft me altijd aangesproken”, zegt Marc Swevers. In 2003 vatte hij de koe bij de horens en richtte hij als beginnend makelaar een klein kantoor in Heusden-Zolder op. “Dat was op een andere locatie dan het huidige pand in de Koolmijnlaan. Enkele jaren later is mijn echtgenote Joke erbij gekomen. Samen met ons team verkopen en verhuren we het hele aspect van immobiliën. In de residentiële markt zijn dat huizen, appartementen en nieuwbouw. Bij nieuwbouw is het belangrijk dat onze klant – de koper – vertrouwen heeft in het project, zowel in de aannemer, de makelaar, als in alle andere partners. Dat partnership is één geheel van vertrouwen”, vertelt Swevers, die ook bedrijfsvastgoed aanbiedt.

Marc en Joke Swevers

West-Limburg

Marc Swevers is gelegen in Heusden-Zolder, in het westen van de provincie Limburg. “Alle panden in onze portefeuille (zo’n 70 à 75) zijn ook in die regio gelegen. We zijn gesitueerd in West-Limburg en alle gemeenten in die regio vallen binnen ons werkgebied. We zijn actief binnen een cirkel van 25 kilometer rond het kantoor.”

Marcs echtgenote Joke stapte in 2010 mee in de organisatie. Een focuspunt is de opleiding van hun mensen. “We vinden het belangrijk om de mentale groei van onze mensen te versterken door kennis te vergaren”, legt Swevers uit. “Mijn echtgenote en mezelf zijn opgeleid als vastgoedmakelaar. Recent heb ik twee jaar een opleiding als Master in Real Estate Management in Antwerpen gevolgd. We vinden niet alleen de uitstraling van onze mensen belangrijk. De klant moet de meerwaarde van de makelaar voelen.”

Kantoor Marc Swevers

Hypothecaire lening

Ook als er zich problemen stellen inzake ruimtelijke ordening, met de bodem of een juridisch aspect, gaat het team van Marc Swevers deze dossiers niet uit de weg.

“Daarom zorgen we ervoor dat onze mensen goed opgeleid zijn en blijven. Dit heeft zich vertaald in een uitbreiding van ons dienstenpakket met onder meer hypothecaire leningen. Zowel aan de kopers- als aan de verkoperskant is het belangrijk dat beide partijen een goed financieel inzicht hebben. Als er een overeenkomst wordt gesloten, is het belangrijk om weten of de koper er de financiële middelen voor heeft en dat de koper weet dat hij de woning kan betalen. Dit aspect beheren we ook in ons kantoor”, aldus Swevers.

Vastgoed Vlaanderen

Toekomst

Tot slot laat Marc nog in zijn kaarten voor de toekomst kijken. “We willen onze commerciële mensen inzetten zodat we onze kennis kunnen etaleren naar toekomstige vastgoedprojecten in West-Limburg. Er is een enorme ontwikkelingsgolf in Antwerpen bezig. Geld op de bank brengt niets op en beleggers zijn op zoek naar de wereld van het onroerend goed. Er is een enorme instroom naar vastgoed, ook in Limburg. Daarop willen we inspelen”, besluit de vastgoedmakelaar.

Tekst |  Michael Meers  beeld | Marc Swevers