“Medewerkers krijgen de kans om zich te specialiseren”

Bart Ceustermans verstuurde zijn eerste sollicitatiebrief naar LID. Het zou meteen ook zijn enige sollicitatiebrief worden. Nu is hij al heel wat jaren de eigenaar van hetzelfde bedrijf dat specialist is in de renovatie van daken en nieuwbouw.

BV: De hoeveelheid aan bestaande materialen en technieken maakt jullie werk er niet gemakkelijker op. Hoe pakken jullie dit aan? 

Bart Ceustermans: “Het klopt dat ons werk steeds gespecialiseerder wordt. Dit vangen we o.a. op door binnen ons bedrijf verschillende teams samen te stellen. Terwijl er teams bijvoorbeeld uitsluitend platte daken in EPDM installeren, verzorgen andere dan weer de projecten met roofing … Onze medewerkers krijgen zo de kans om zich te specialiseren waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Onze klanten kunnen ook op beide oren slapen indien ze bijvoorbeeld voor een combinatie van een plat dak en hellend dak kiezen: je vindt deze expertise bij ons – letterlijk – onder één dak. Bij eventuele problemen kan dit nooit tot enige discussie leiden over de verantwoordelijkheid.”

“Verder investeren we voortdurend in onze werking. Zo kochten we onlangs twee gespecialiseerde toestellen aan waardoor we efficiënter en kwalitatiever naden kunnen dichten. En we experimenteren met nieuwe materialen, die we, alvorens ze in de praktijk toe te passen, uitvoerig testen.”

BV: Veiligheid speelt een grote rol in uw bedrijfsvoering.

“Dit aspect is inderdaad erg belangrijk geworden. We zijn VCA-gecertificeerd. Onze medewerkers worden ook regelmatig bijgeschoold op het vlak van brandveiligheid, valbeveiliging, … Het is onze verantwoordelijkheid om hen in de meest veilige omstandigheden te laten werken. Tegelijkertijd is het, zeker ook voor onze professionele klanten, een extra geruststelling gezien zij bij een eventueel ongeval op hun site ook mee verantwoordelijk gesteld zouden kunnen worden. Onze teams zijn regelmatig aan de slag in onder andere kerncentrales, industriële sites, sites van nutsmaatschappijen … kortom op plaatsen waar er zeer hoge veiligheidsvereisten worden gesteld. Dat doen we met grote kennis van zaken zodat we elk project, hoe moeilijk ook, vlot tot een goed einde kunnen brengen.”

Tekst | Hilde Neven  Beeld | Els Verbakel