Omzet groeit met 9,5% tot 679 miljoen euro

Beckhoff Automation heeft in 2016 wereldwijd een omzet behaald van 679 miljoen euro. Dat is een groei van 9,5% ten opzichte van 2015. Dit succes is te danken aan de ontwikkeling van nieuwe producten, de diepe marktpenetratie en de uitbreiding van het wereldwijde verkoopnetwerk.

De sterkste groei werd in 2016 in Europa gerealiseerd. Met name de groeipercentages van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn bovengemiddeld hoog. Dit is goed nieuws voor Europa, want in de afgelopen jaren kwam de groei voornamelijk uit Azië. “Voor 2017 verwacht Beckhoff een positieve ontwikkeling op alle continenten. Ondanks alle politieke uitdagingen en conflicten zijn de vooruitzichten voor een stabiele en groeiende wereldeconomie positief,” zegt directeur Hans Beckhoff.

Beckhoff blijft het wereldwijde verkoopnetwerk uitbreiden. Zo werd aan het begin van het jaar de al jarenlang actieve Nederlandse distributeur overgenomen, zodat ook de Nederlandse klanten nu direct door Beckhoff worden geholpen. Het bedrijf heeft in 75 landen vestigingen en distributeurs.

Product- en technologieontwikkeling
Met de consequente technologische uitbreiding van het productassortiment ontsluit Beckhoff steeds weer nieuwe markten: een zeer belangrijke stap zette de onderneming dit jaar op de Hannover Messe. Voor het eerst werden enkele door Beckhoff speciaal voor de procestechniek ontwikkelde producten gepresenteerd. De nieuwe EtherCAT-aansluitingen van de ELX-serie en de control panels van de CPX-serie voor gebruik op plaatsen met explosiegevaar onderscheiden zich door hun modulaire opbouw en uitzonderlijke robuustheid. Ze voldoen zo optimaal aan de eisen van de procesindustrie. Hans Beckhoff: “De markt van de procesindustrie wordt groter ingeschat dan de markt voor losse machineautomatisering, waar Beckhoff van oudsher actief is. Daarom bieden onze nieuwe producten uitstekende groeimogelijkheden.”

Nog geavanceerder, als het gaat om prestatiedichtheid, is de CX2000-serie, die nu tot 12-core Xeon-CPU’s heeft en daarmee de prestatiegrenzen voor slimme toepassingen naar ongekende hoogten tilt. “Meer intelligentie in machines zorgt voor hogere prestaties en bespaart energie en grondstoffen,” aldus Hans Beckhoff. “Enerzijds maakt de prestatieverbetering de machines winstgevender, anderzijds verkleint deze de ecologische voetafdruk van de machines aanzienlijk. Onze technici leveren zo een bescheiden bijdrage aan een betere wereld.”

De doorlopende economische groei van Beckhoff gaat gepaard met een stijgend aantal werknemers. De onderneming telt wereldwijd 3.350 medewerkers. Daarvan werken er bijna 2.300 in Duitsland en ongeveer 2.100 in de hoofdzetel in Verl.

Beeld | Beckhoff Automation