“Ondernemen is luisteren”

Building dreams. Met die slogan trekt familiebedrijf Morti woongebouwen en industriële panden op. Met de toevoeging van de jongste zoon Jo Mortier staat de tweede generatie al twintig jaar mee aan het roer.

Samen met zijn vier zonen Luc, Guy, Koen en Jo leidt Julien Mortier (76) zijn familiebedrijf. In 1965 begon Julien als kleine zelfstandige stallen te bouwen. Vandaag is Morti een totaalaannemer die zowel residentiële, industriële als agroprojecten ontwikkelt en uitvoert. In de voorbije twintig jaar verhuisde Morti van Deinze naar het industrieterrein in Drongen. Daar komen de betoncentrale, de houtafdeling en de metaalconstructies samen. Onder impuls van de nieuwe generatie kwam er vijftien jaar geleden nog een aluminiumafdeling bij. Zo beheerst Morti de volledige productie.

Morti
BV: Een bedrijf leiden met zijn vijven is niet evident.
Jo Mortier: “Het is niet dat we plots met vijf waren. Stelselmatig zijn wij erbij gekomen. Van Luc was dat zowat dertig jaar geleden. Ik ben de jongste en ondertussen ongeveer twintig jaar medezaakvoerder. We hebben niet elk een strak afgelijnd takenpakket, maar elk speelt zijn sterkste troeven uit. Zo doe ik bijvoorbeeld een deel van de administratie, terwijl een van mijn broers als werfleider mee op pad gaat.”

BV: Wat is het geheim van een succesvol familiebedrijf?
“Luisteren. Open communicatie is heel belangrijk. In een familiebedrijf spreek je de bazen rechtstreeks aan. We hebben alles in eigen handen en kunnen dus ook dingen meteen oplossen. Als ondernemer moet je de werkvloer door en door kennen. Net daarom zijn wij allemaal gestart in de productie. Je wordt meer gewaardeerd als je mensen voelen dat je echt weet waarover je het hebt.”

BV: Morti gaat voor een brede aanpak van bouwen. Vanwaar die keuze?
“Dat is stelselmatig gegroeid. Onze vader is gestart met kraampjes en stallen. Een kennis vroeg om een huis te bouwen, iemand anders met bouwplannen hoorde dat en de bal ging aan het rollen. Er kwam een metser bij. Wat later een schrijnwerker. Nu werken we met 230 vaklui. Het grote voordeel is dat we dankzij de verschillende projecttermijnen van bijvoorbeeld een woning, een flatgebouw of een fabriekshal altijd iedereen aan het werk kunnen zetten. Die verweven planning goed in elkaar passen, is een specialiteit op zich.”

MortiDe vier zonen hebben het levenswerk van vader Julien overgenomen.

BV: Wat zijn de grootste uitdagingen voor een hedendaags bouwbedrijf?
“Geschikt personeel vinden, is voor elk bouwbedrijf een uitdaging. We hebben gelukkig weinig verloop, maar openstaande vacatures raken moeilijk ingevuld. Ook op de werkvloer zijn we een echt familiebedrijf. Er werken hier al kleinkinderen van de werknemers uit de beginjaren van vader. En we mogen de concurrentie uit het buitenland natuurlijk niet vergeten. Dat is een al even grote uitdaging als eigen personeel werven.”

BV: Wat brengt de toekomst voor Morti?
“Het allerbelangrijkste is dat we een familiebedrijf kunnen blijven. Dat we alles in eigen handen houden. We willen het levenswerk van vader verderzetten. Hij is nu 76 en blijft gedreven zijn bedrijf volgen. Hij is nog steeds een uithangbord van Morti. Als wij met evenveel passie kunnen doordoen als hij, zijn we geslaagd met grote onderscheiding.”

Tekst | Stephanie Demasure  Beeld | Morti