Relatiegeschenken is reclame

Relatiegeschenken zijn blijvende reclameobjecten. Kantoorartikelen met uw logo liggen op de bureaus van uw klanten. Het maakt niet zo veel uit of dit een pen is, een mok of een houder voor notitievelletjes. Uw klanten gebruiken de artikelen en daar gaat het om. Uw relaties krijgen weer bezoek van hun eigen klanten en uw logo is in beeld.

Effect

Goede relatiegeschenken kunnen dus naamsbekendheid bieden. Met goed wordt vooral kwaliteit bedoeld en bruikbaarheid. Een klant heeft geen boodschap aan een artikel wat niet gebruikt wordt. Het dient ook duurzaam te zijn. Een pen die slecht schrijft, belandt in de prullenbak. Buiten het feit dat het slecht is voor het milieu wilt u toch graag een andere indruk afgeven.

Er is onderzoek gedaan naar het effect van relatiegeschenken. Bij kantoorartikelen blijkt dat gegeven pennen door bijna de helft van de mensen ook daadwerkelijk gebruikt worden. Kantoorartikelen scoren sowieso hoger dan andere artikelen. Naast de bruikbaarheid vindt een ruime meerderheid het prettig dat een bedrijf een relatiegeschenk aanbiedt. Het positieve beeld leidt ertoe dat bij toekomstige orders opnieuw met het bedrijf zaken wordt gedaan. Kortom klanten voelen zich gewaardeerd en de klantrelatie wordt sterker.

Originaliteit

Zorg wel voor een origineel relatiegeschenk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Van pennen en stickers tot mokken en bedrukte usb-sticks. Er zijn tal van manieren om iets bedrukken: graveren, laseren, kleur enzovoort. Origineel hoeft niet duur te zijn, maar het moet opvallen en het dient bruikbaar te zijn. Zorg wel voor een graduatie in de geschenken. Er zijn promotieartikelen die u uitdeelt op een beurs en er zijn exclusieve relatiegeschenken voor de beste relaties. Doel blijft evenwel hetzelfde namelijk waardering en klantenbinding

Lavistarelatiegeschenken.nl heeft niet alleen een breed assortiment in relatiegeschenken, maar zij kunnen het ook hoogwaardig bedrukken. Een customer-made opdruk, bijvoorbeeld een logo of bedrijfsnaam. Een juist geschenk is een goede investering met een lang effect. Dat is de beste reclame!