“Speedboot tussen internationale tankers”

Voor een optimaal samengestelde fleet gaan bedrijven steevast op zoek naar oplossingen die helemaal op hun maat gesneden zijn en anticiperen op de noden van morgen. CIACfleet speelt daar naadloos op in. De Oost-Vlaamse speler onder leiding van Gudrun Ghijs maakt op de Belgische leasingmarkt het verschil door een erg flexibele aanpak, met respect voor het mobiliteitsbudget en inspelend op de continue evoluties van de markt.

BV: Waarvoor staat CIACfleet anno 2018?

Gudrun Ghijs: “Wij leggen ons specifiek toe op operationele leasing en bedienen een klantenportefeuille die zowel eenmanszaken als multinationals omvat. In onze business draait alles om vertrouwen en langetermijnrelaties. We hebben gelukkig een zeer trouw cliënteel, sommige bedrijven kennen we al meer dan 25 jaar. Momenteel beheren we iets meer dan 1.500 wagens voor een 300-tal klanten over het hele land. Het persoonlijke contact, ondersteund door een sterk geautomatiseerde administratie, is onze grote troef. Onze klanten vinden het belangrijk te kunnen terugvallen op een stabiel team, met bekende gezichten. De ervaring leert ons dat zelfs in een digitale wereld mensen bij voorkeur blijven communiceren met een vertrouwde contactpersoon.”

BV: Hoe speelt u in op de recente trends in de fleetmarkt?

“Als echte partner moet je luisteren naar de behoefte van de klant en hem/haar zo veel goed mogelijk begeleiden. Vandaag draait het merendeel van de leasingwagens nog altijd op diesel, omdat dit het beste compromis is voor auto’s die veel kilometers lopen. Onder invloed van de wetgeving, de regering én de prijs is sinds begin dit jaar de vraag naar benzinewagens gevoelig gestegen. Ook elektrische wagens zitten in de lift, maar vooral omwille van een gebrek aan laadpalen moet de grote ‘boom’ nog komen. Daarnaast evolueren we voorzichtig in de richting van multimobiliteit, met steeds meer aandacht voor fiets, trein en bus … Zo spelen we via een dynamische jonge partner (O2O) gericht in op grote vraag naar fietsleasing en ondersteunen we Atobdrivers, dat privéchauffeurs aanbiedt. Met onze snelle en flexibele handelswijze profileren wij ons als een speedboot in een markt vol internationale tankers …”

Tekst | CIACfleet en Bart Vancauwenberghe  Beeld | CIACfleet