Strak en uitdagend gevelontwerp mét rolluiken

Het lijkt vaak een onverenigbare combinatie: een moderne woningbouw én rolluiken. Building Plastics toont al sinds jaar en dag dat de 2 een perfecte match zijn. Het bedrijf is een gekende speler op de markt van kunststof- en aluminiumverwerking, waarbij de profielen vervaardigd worden tot rolluiken, rolpoorten en zwembadoverdekkingen. Building Plastics surft mee op de golf van de moderne woningbouw en ziet dat een vertrouwd product als rolluiken ook daar nog steeds goed scoort.

“De huidige trend van architectonische oplossingen met grotere raamoppervlakken brengt meteen ook het vraagstuk rond energie & duurzaamheid naar boven”, constateert Thibaut Suys, CEO van Building Plastics. “Met ons screen- en rolluik gamma bieden we de perfecte oplossing voor deze moderne woonstijl. Screens zijn strak in design en bieden het nodige comfort en een laag energieverbruik. De extra troefkaart van rolluiken is echter het grote veiligheidsgevoel dat zij bieden.”

Cocoonen in de stad
Hoewel je nergens echt ver van een stad lijkt te wonen, voelt het leven in de stadsrand helemaal anders aan dan het leven in een dorp. Naast de voordelen van een bruisende stad, zijn privacy en comfortvaak de bezorgdheden in een moderne en compacte stadswoonst. Bij het uitzetten van deze strakke appartementsbouw in de rand van Waregem (België), werden die pijlers met stip voorop geplaatst. De integratie van voorzetrolluikenbleek voor dit project het ideale antwoord.

Rolluiken bieden hier het hele jaar door (thermisch) comfort, ze verlagen op een natuurlijke en energiezuinige manier de koellast door de warmte van buitenaf te blokkeren. In de koudere periodes bewijzen ze evengoed hun nut en dragen ze bij tot het vasthouden van de warmte. In dit appartementsgebouw is gekozen voor het type Minirol®. Naast verschillende kastvormen, biedt Building Plastics met zijn performante laklijn alle RAL-kleurenaan en dit voor het volledige rolluik. Zo komen de voorzetrolluiken ook in dit strakke gebouw goed tot hun recht. Bovendien rolt de standaard gebruikte lamel BP42RS op in een uitzonderlijk kleine kast. Een rolluik van bijvoorbeeld 235cm hoogte rolt op in een kastje van 18 cm. Met dit sterke profielhaalt men doorgaans een rolluikbreedte van 3,6m, bij schuiframen is een extra geleider in het midden dus niet nodig. Er kan ook een kastafsluitende onderlatvoorzien worden, een esthetische afwerking die zijn functionaliteit bewijst door beestjes en vuil uit de rolluikkast te weren.
Het veiligheidsgevoelis echter de belangrijkste eigenschap om hier voor rolluiken te kiezen en dat is in geen geval onterecht. Building Plastics voorziet extra veiligheidsverenop de rolluikas. Deze drukken het rolluikblad naar beneden en werken hierdoor inbraakvertragend. “Onze rolluiken kan men automatisch aansturenvia een connectie met het huisautomatisering systeem”, vertelt Thibaut Suys. “Alle instellingen in het systeem zijn aangepast volgens de voorkeur van de bewoners. Ze kunnen zelf weekscenario’s of een timerfunctie programmeren en verlaten zo met een gerust gemoed de woning.”

Building Plastics
Kastafsluitende onderlat

Profiteren van de zon en de cloud
“Eén van de hoofdthema’s in de bouw anno 2018 is connectiviteit”, vult Thibaut Suys aan. “Binnen de woning is alles met elkaar verbonden ‘via de cloud’, wij springen uiteraard ook op die kar van automatisatie. Building Plastics kiest voor een vast partnership met Somfy wat betreft de motorisatie van rolluiken. Somfy is gekend voor zijn goede kwaliteit en innovaties, zo garanderen wij steeds een optimale beleving en comfortvoor onze eindgebruiker. Nieuw in ons gamma is de aansturing van rolluiken op zonne-energie, ideaal wanneer je kap-of breekwerk wilt vermijden. Het functioneert 100% draadloos. Verder is dit systeem efficiënt, betrouwbaar en bovenal energiebesparend.”

Building Plastics
100% draadloze aansluiting voor rolluiken met een motor op zonne-energie

Uitgelichte afbeelding: De voorzetrolluiken zorgen voor een veilige en comfortabele cocon om te leven in een drukke buurt