Subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf, ziet u het bos nog door de bomen?

Het accountancykantoor van de toekomst spitst zich niet enkel toe op accountancy en fiscaliteit. Het ondernemerslandschap wordt complexer en complexer en dus moeten ook financiële groepen mee evolueren in de diensten die zij aanbieden. Zo ondersteunt Alaska steeds meer klanten bij het binnenhalen van subsidies.

Lokale, Vlaamse, Europese of andere subsidies, het lijkt vaak op een wildgroei aan steun. Positief voor u als ondernemer in elk geval. Want hoe meer subsidies er bestaan, hoe groter de kans dat u voor een bepaalde maatregel in aanmerking komt. Alleen is het vaak een zoektocht welke subsidie het best bij uw toekomstplannen past.

U bent aan het groeien en u heeft specifieke kennis nodig? U ondergaat een innovatieve transformatie en wil investeren? U hebt specifieke hr-acties op de planning staan? U doet meer voor het milieu dan wettelijk verplicht is? U bent van plan om een bepaalde innovatie op de markt te brengen? Het zijn allemaal fases of plannen waarvoor ondersteuningsmogelijkheden mogelijk zijn. 

Ook voor wie internationaal wil gaan en nieuwe markten wil verkennen, liggen de mogelijkheden voor het grijpen. De buitenlandse markt biedt voor heel wat bedrijven immers nieuwe groeikansen. Export laat hen toe hun afzetgebied te vergroten en hun productiemiddelen efficiënter in te zetten. Die internationale reflex bij ondernemingen leidt vaak tot succesvolle projecten over de grenzen heen. Onze overheden belonen ambitieuze plannen vaak met tal van subsidiemogelijkheden.

Zo komt u als bedrijf in volgende gevallen in aanmerking voor subsidies:

– Bij deelname aan bepaalde beurzen
– Bij de bouw van een nieuwe website in verschillende talen
– Bij de ontwikkeling van een nieuwe webshop in verschillende talen
– Bij de productie van een bedrijfsfilm in een andere taal dan het Nederlands
– Bij de oprichting van een prospectiekantoor buiten Europa
– Bij de aanwerving van een exportmanager of een andere sleutelfiguur

Alaska biedt sinds kort advies aan bedrijven die op zoek zijn naar subsidies. We screenen uw activiteiten en projecten en gaan na welke subsidies voor u interessant kunnen zijn. Vervolgens kunnen we u ondersteunen bij het schrijven en samenstellen van de dossiers. Zo bespaart u tijd en bent u zeker dat de aanvraag juist gebeurt. 

Of het nu gaat om internationale premies, innovatie, duurzaam ondernemen of grote investeringen: uitgangspunt is dat wij u als bedrijf willen laten groeien en gidsen door het vaak ondoorzichtige subsidielandschap. Bent u ook zo’n ambitieuze ondernemer met plannen? Contacteer ons! We bekijken samen hoe u maximaal ondersteund kan worden.

Beeld | Brain Cube (www.braincube.be)