Na Ticket Restaurant en Ticket EcoCheque lanceert Edenred nu Mobility

Edenred, wereldleider in betaaloplossingen in de werksfeer, lanceert de nieuwe Mobility-kaart. Deze oplossing biedt vrijheid, flexibiliteit en keuze uit vervoermiddelen op maat voor elke situatie in het dagelijkse leven, conform de nieuwe wetgeving inzake het mobiliteitsbudget. Vanaf 1 maart 2019 kunnen werknemers die over een bedrijfswagen beschikken, deze inruilen om te profiteren van een mobiliteitsbudget dat ze kunnen gebruiken om te betalen voor hun beroepsmatige en privéverplaatsingen via diverse vervoersoperatoren (openbaar vervoer, fiets, deelwagen, bus, taxi).

Wat betekent het mobiliteitsbudget concreet voor de werknemers?
De website van Mobility Edenred bevat een simulator waarmee werknemers kunnen berekenen welk bedrag ze kunnen krijgen. Er wordt rekening gehouden met diverse criteria zoals gereden kilometers, CO2-uitstoot en leeftijd van het voertuig. Hieronder volgt een schatting voor tien verschillende modellen:

Merk Model Maandelijkse TCO =Mobiliteitsbudget          Jaarlijks mobiliteitsbudget
Audi A3 638 € 7.654 €
Volkswagen Golf 572 € 6.864 €
Volkswagen Tiguan 766 € 9.191 €
Fiat 500 517 € 6.208 €
Skoda Octavia 611 € 7.334 €
Renault Scenic 554 € 6.646 €
Hyundai Tucson 702 € 8.420 €
BMW X1 693 € 8.319 €
Mercedes A-Klasse 591 € 7.098 €
Renault Clio 460 € 5.521 €

Edenred biedt een alternatieve mobiliteitsoplossing aan
Als wereldleider in betaaloplossingen in de werksfeer wil Edenred inspelen op de nieuwe behoeften inzake mobiliteit. Het is de bedoeling om toegang te geven tot een waaier van alternatieve vervoersoplossingen die op elk moment naar wens combineerbaar zijn, en die perfect matchen met het nieuwe mobiliteitsbudget.

“Elke werknemer heeft andere behoeften en wil graag dat het aanbod van zijn werkgever daarop inspeelt. Gezien de nieuwe wetgeving vormt deze kaart zowel voor werkgevers als voor werknemers de ideale oplossing om het mobiliteitsbudget in te voeren en te gebruiken”, verduidelijkt Olivier Bouquet, managing director van Edenred Benelux.

Met de Edenred Mobility-kaart kan je terecht bij een zeer ruim netwerk van leveranciers: het openbaar vervoer, taxi’s en deelfietsen, -wagens en -steps. Er is ook een nieuwe website die deze nieuwe service helder voorstelt aan werknemers en werkgevers.

Eén partner voor de werkgever
Net zoals bij Ticket Restaurant en Ticket EcoCheque laat de werkgever zijn werknemers beschikken over een prepaidkaart op basis van het mobiliteitsbudget. Het voorgeladen bedrag wordt bepaald door diverse criteria met betrekking tot de bedrijfswagen die men afstaat.

“Volgens VIAS, het instituut voor verkeersveiligheid, bieden 31% van de grote werkgevers in Brussel hun werknemers de mogelijkheid om de bedrijfswagen te combineren met een of meer andere vervoersmiddelen. Wij hebben een lange ervaring met het beheer van prepaidoplossingen. Onze Mobility-kaart beantwoordt perfect aan deze intentie van de werkgever”, stelt Olivier Bouquet.

Deze kaart levert de werkgever een reeks voordelen:

  • Hij werkt voortaan met één partner die het volledige beheer van maaltijdcheques, ecocheques, mobiliteitsbudget, cadeaucheques en diensten voor het welzijn van de werknemers centraliseert.
  • Hij kan terecht op een platform dat hem een perfect beheer van de kaarten en bedragen biedt, en waarbij de privacy van de werknemer gerespecteerd blijft.
  • Hij steunt hiermee werknemers die zich engageren om te kiezen voor een individuele en collectieve ecologische overstap.

Eén kaart voor aangepaste mobiliteit
Uiteraard is de werkgever niet de enige die voordeel haalt uit de Edenred Mobility-kaart. De kaart biedt de werknemer immers een oplossing wat betreft mobiliteitsalternatieven. De voordelen zijn niet alleen van ecologische maar ook van financiële aard. Via de mobiele app of het extranet kan hij ook op elk moment zijn budget en de historiek van zijn transacties controleren. Hij kan zijn kaart ook vrij gebruiken in het alternatieve mobiliteitsnetwerk.

De Edenred Mobilitykaart biedt de werknemer de volgende voordelen:

  • Tijdwinst dankzij mobiliteit “à la carte”, aangepast aan zijn behoeften.
  • Vrijheid om zijn budget te gebruiken zoals hij wil: voor woon-werkverkeer maar ook in de vrije tijd.
  • Met Edenred Mobility gaat milieubewustzijn hand in hand met reisplezier.

De wetgeving op het mobiliteitsbudget
Het mobiliteitsbudget steunt op een eenvoudig principe: geef de werknemer een maandelijks bedrag dat hij kan gebruiken voor al zijn verplaatsingen met alternatieve mobiliteit. De doelstelling is ieders mobiliteit te verbeteren en tegelijk de ecologische impact te beperken door groener vervoer te gebruiken. Dit mobiliteitsbudget treedt in werking vanaf 1 maart 2019.

Het mobiliteitsbudget is ontstaan vanuit een initiatief van de sociale partners. Het wordt aangemoedigd en gesteund door de meeste politieke actoren en door al wie milieubewust is. Als onderneming en/of werknemer in staat zijn om een reeks mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen, profiteren beiden van efficiëntiewinst. Een breed mobiliteitsaanbod zal bijdragen tot een vlotter verkeer en een evenwichtigere mobiliteit.

“Edenred wil ondernemingen en werknemers begeleiden bij het uitwerken en implementeren van een beleid inzake het mobiliteitsbudget. Meer dan ooit willen we het dagelijkse reilen en zeilen van ondernemingen en werknemers vereenvoudigen door concrete oplossingen voor hun milieubewuste behoeften aan te reiken”, besluit Olivier Bouquet van Edenred.