Tweede adem voor industrieel en residentieel vastgoed

In een tijdperk waarin bouwgrond almaar schaarser wordt, komt het er meer dan ooit op aan om elke vierkante meter optimaal te benutten. Ook Global Estate Group (GEG) werpt zich op als een pleitbezorger van die visie. GEG specialiseert zich in de herbestemming van industrieel en residentieel vastgoed. Dat resulteerde al in tientallen tot de verbeelding sprekende projecten in heel Vlaanderen.

Global Estate Group legt zich toe op de ontwikkeling van industriële sites (zowel brownfields als greenfields) en investeringen in vastgoedprojecten. De creatie van hoogstaande industriële nieuwbouw- en renovatieprojecten door de realisatie van kantoren, loodsen en bedrijfsverzamelgebouwen is ondergebracht in de bedrijfsentiteit Global Indus. “Hier concentreren we ons op de ontwikkeling van betaalbare bedrijfsunits, flexibele oppervlaktes, ecologisch verantwoorde gebouwen en vlot toegankelijke invalswegen. Op die manier willen we leegstand een halt toeroepen. Door slapende gebouwen en gronden te activeren, kunnen ze opnieuw een meerwaarde betekenen voor het economisch weefsel.”

GEG investering Sint-Eloois Vijve

Investeringen
Investeren in vastgoed blijkt anno 2016 een stuk interessanter dan je liquide middelen op een niet renderend spaarboekje te zetten. Het is een van de redenen waarom Global Estate Group graag samenwerkt met partners die via investeringen in onder meer residentieel vastgoed, de waarde van hun vermogen willen opkrikken. “Na een analyse van de mogelijkheden, kijken we uit naar het project dat het best bij de wensen van de investeerder past.”

Met de herontwikkeling van Domein De Cellen in Oostkamp, waar Global Estate Group ook gevestigd is, gaf het bedrijf haar prestigieuze visitekaartje af. Zowel het koetshuis, de randgebouwen als het kasteel van dit parkdomein werden in 2011 verbouwd. Kort daarna verhuisde het bedrijf naar dit complex, dat als de maatschappelijke zetel van de onderneming fungeert en uitgroeide tot een zeer aangename werkplek.

Vastgoedproject Wispeltuin Global Estate Group

Als relatief kleine, beperkte ontwikkelaar overtuigt Global Estate Group heel wat klanten door haar financiële sterkte, krachtdadige aanpak, beperkte structuur en korte communicatielijnen. “Een open dialoog en maximale transparantie zijn waarden die wij vanzelfsprekend vinden bij de ontwikkeling van langetermijnrelaties met onze partners. Alleen op die manier kan je heldere afspraken maken en er telkens weer in slagen om win-winsituaties te creëren. Ook nauw overleg met lokale overheden is een conditio sine qua non om mee te helpen een duurzame wereld te creëren.”

Tekst: Bart Vancauwenberghe
Beeld: Global Estate Group