Volvo onder spanning

Naarmate de elektrische auto in diverse landen en regio’s steeds meer tomeloos wordt bejubeld en er alsmaar meer heisa ontstaat over de zonden van de brandstofmotor en de dieselmotoren in het bijzonder, ontwikkelen automerken concepten en antwoorden op de grillen van de politiek. BMW gaf het voorbeeld met ‘i’ als eigen identiteit voor elektrische auto’s binnen het merk. Bij Mercedes-Benz mogen we elektrische auto’s onder de (sub)merknaam ‘EQ’ verwachten. Nu laat ook het Zweedse Volvo zich niet onbetuigd.

Polestar Performance is sinds juli 2015 volledig eigendom van Volvo Cars, dit na bijna 20 jaar samenwerking in de motorsport. Polestar ontstond uit de ambitie om na te gaan hoe de technologie achter de meervoudige racesuccessen kon worden toegepast op Volvo’s voor de openbare weg, op alle wegen en in alle verkeersomstandigheden.

In de toekomst zal Polestar wagens produceren met een eigen logo, evenals sportieve uitrustingspacks voor de Volvo-modellen onder het merk Polestar Engineered.

Polestar zal zich bovendien als een nieuwe, afzonderlijke onderneming specialiseren in elektrische sportwagens, een belangrijke stap in de transformatie die Volvo momenteel implementeert. Het merk zal elektrische sportwagens kunnen ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Håkan Samuelsson, voorzitter en CEO van Volvo Cars: “Polestar moet uitgroeien tot een geloofwaardige concurrent op de groeiende markt voor elektrische sportwagens die beantwoorden aan de verwachtingen van ’s werelds meest veeleisende en progressieve bestuurders in alle marktsegmenten.”

Polestar zal daarvoor gebruikmaken van een specifieke technologische en bouwtechnische synergie met Volvo Cars en profiteren van significante schaalvoordelen dankzij de samenwerking met Volvo.