Zo maak je als startende ondernemer een goede start!

Wanneer je een nieuwe bedrijf begint, maak je natuurlijk het liefst meteen een goede start. Om dat te doen is marketing ontzettend belangrijk. Je wilt immers je bekendheid verhogen en daardoor zul je de aandacht van de doelgroep moeten trekken. Dat werkt uiteraard het allerbeste door een goede marketingstrategie op te stellen waarbij je gebruik maakt van verschillende marketingmiddelen. Wanneer je echt een vliegende start wil maken, combineer je deze verschillende middelen. Welke marketingmiddelen het beste werken? We bespreken enkele toppers hieronder. 

Promotionele artikelen
Al tientallen jaren waanzinnig populair en nog steeds werkt het waanzinnig goed. Mensen houden er nu eenmaal van wanneer ze cadeautjes krijgen. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Denk daarbij aan pennen, snoepjes of tassen die bedrukt zijn met je logo of een slogan die bij je bedrijf past. Wanneer het om promotieartikelen gaat, geldt meestal de stelregel dat klanten het langer gebruiken naarmate het een beter(en dus vaak duurder) product wordt. Het is dus in veel gevallen slim om hier goed in te investeren. Iedere keer wanneer iemand een tas draagt met jouw logo of huisstijl komen er weer andere mensen mee in aanraking en op die manier kan de bekendheid van je merk ontzettend snel gaan. Het is zonder twijfel één van de beste manieren om aan je bekendheid te werken als bedrijf.

Drukwerk 
Ook dit marketingmiddel wordt ontzettend veel gebruikt en is al heel lang populair onder ondernemers. Drukwerk is natuurlijk een zeer ruim en algemeen begrip. De meeste mensen laten bijvoorbeeld brochures drukken of kiezen er voor om flyers te verspreiden. Dit is namelijk de ideale manier om zakelijke contacten, klanten en potentiele klanten te informeren over de stand van zaken in je bedrijf en wat nu precies je aanbod is. Flyers of brochures drukken is heel eenvoudig en meestal heb je het ook al heel snel in huis. Let er overigens wel op dat jouw huisstijl gebruikt wordt in de brochures en flyers en dat ook naam, adres en contactgegevens van je bedrijf duidelijk zijn vermeld. Wanneer dat niet het geval is, zijn flyers of brochures namelijk niet heel functioneel.

Online adverteren
Dit is uiteraard de meest moderne vorm van adverteren en natuurlijk ook ontzettend effectief. Je kunt op heel veel verschillende manieren online adverteren zoals bijvoorbeeld met social media kanalen of door betaalde advertenties op websites die vaak bezocht worden door je doelgroep. Verder is het mogelijk om er op tal van manieren voor te zorgen dat je hoge ranking hebt bij de zoekmachines.