Zo snel mogelijk een traplift? Otolift meet je trap in 20 minuten

Een traplift is altijd een stukje maatwerk: de lift moet niet alleen bij je wensen op vlak van comfort en design passen, maar uiteraard ook op je trap. De bijhorende opmeting is vaak een complex en tijdrovend proces, terwijl jij zo snel mogelijk een traplift in huis wil. Daarom ontwikkelde Otolift een eigen meettool die de klus drastisch versnelt.

Een trap opmeten vraagt doorgaans heel wat tijd. Logisch ook: trapliften moeten naadloos op je trap passen. Een taak die vroeger enkel een gespecialiseerde medewerker kon uitvoeren. Maar Otolift maakt daar komaf mee. De Nederlandse trapliftbouwer en -installateur ontwierp samen met Augmented Reality-bureau TWNKLS een unieke meettool.

In een mum van tijd opmeten

Het concept is eenvoudig: een Otolift-adviseur komt persoonlijk bij je langs en legt voor en op je trap enkele markers. Vervolgens scant hij die met zijn tablet. Via beeldherkenning en fotogeometrie meet de tool de afstand tussen de markers, met een nauwkeurig 3D-model van je trap als resultaat. Het volledige meetproces neemt zo slechts een klein halfuurtje in beslag.

De adviseur bezorgt het model van je trap aan de ontwerpafdeling, waarop die meteen aan de slag gaat. Kies je voor een modulaire traplift, zoals de Otolift Modul-Air, dan kan die al binnen de 48 uur op je trap gemonteerd worden.

Feilloze meting

De tool zorgt niet alleen voor een snelle, maar ook voor een accurate opmeting. De applicatie meet immers tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig. Bovendien krijgt de adviseur automatisch een melding als een marker niet correct wordt gescand. Op die manier is een foutieve meting zo goed als onbestaand en past de traplift naadloos op je trap.

Ontdek op voorhand het eindresultaat

Maar daar stopt het niet. Otolift zet Augmented Reality ook op andere vlakken in. Zo is er Otolift Viewer, een app die toont hoe een traplift bij je trap en inrichting past, nog voor de installatie. Een ander model? Een extra parkeerbocht? Een andere kleur of stof? Met enkele swipes op een tablet ontdek je meteen hoe de traplift er uiteindelijk zou uitzien.

Bovendien kan je de stoel van de traplift virtueel inklappen en omhoog en omlaag laten bewegen over de rail. Het resultaat: je kiest met een gerust hart een traplift die perfect op je trap en bij je interieur aansluit.

Meer weten over de innovatieve oplossingen van Otolift? Op de website ontdek je het volledige verhaal!