zo verhoog je de beweging op kantoor!

Wil jij fit blijven, maar heb je een kantoorbaan? Dan is dat niet altijd zo eenvoudig. Wanneer jij van 9 tot 5 achter het bureau zit, kan het moeilijk zijn om genoeg beweging op een dag te krijgen. Wil jij toch meer bewegen? Lees dan gauw verder hoe je de beweging kan verhogen op kantoor! Wij hebben handige tips op een rijtje gezet waardoor iedere werknemer genoeg beweging kan krijgen op kantoor.

Even rekken en strekken
Heb jij een drukke baan en ben je vaak niet van de computer af te slaan? Het is goed voor jouw mentale en fysieke gezondheid om toch genoeg beweging gedurende de dag te krijgen. Zorg dat je af en toe even de tijd neemt om te rekken en strekken. Loop eens een rondje of ga een keer extra naar het toilet. Het hoeven geen uren te zijn die jij beweegt, maar zorg ervoor dat je niet te lang blijft zitten. Haal eens een extra bakje koffie of haal even gauw een frisse neus.

Sport abonnement
Als werkgever heb je er veel meer aan dat jouw werknemers gezond zijn. Hier hoort ook voldoende beweging bij. Je doet er dus goed aan om jouw werknemers te stimuleren om meer te sporten. Hebben jullie een sportcomplex in het gebouw? Ideaal! Maar in veel gevallen is hier geen ruimte voor. Een manier om jouw werknemers wel in beweging te krijgen, is door ze een sport abonnement cadeau te doen. Als dat niet een perfect geschenk als kerstpakket is!

Pauze
Is de kantine een ruimte waar iedereen rustig zijn lunch consumeert? Weg met de saaie eettafels, en plaats sta tafels. Zo voorkom je dat je tijdens de pauze weer gaat zitten. Nog meer beweging in de kantine? Plaats dan voetbaltafels. Het is een perfecte manier om stoom af te blazen na een drukke vergadering en perfect om in beweging te komen. Voetbaltafels maken iedere werkplek een stuk aangenamer!

Blijf actief wanneer je op kantoor werkt. Zorg ervoor dat je niet de hele dag op de bureaustoel blijft zitten en kom in beweging. Ga eens een blokje om of optimaliseer de kantine met voetbaltafels. Als werkgever kun je jouw werknemers stimuleren met een gratis sport abonnement. Blijf bewegen en blijf gezond, zo optimaliseer je niet alleen jezelf maar ook jouw werkprestaties.