Andon Consult: ‘Let’s improve your business!’

De Businessdagen West-Brabant krijgen een internationaal tintje met de deelname van Andon Consult. Afkomstig uit het Belgische Zoersel richten Wim van Ginderen en Steven Brangers hun pijlen nu ook op de Nederlandse mkb-markt. Dat doet het ervaren duo onder het motto; ‘Let’s improve your business!’

Andon Consult is genoemd naar een woord vanuit de Lean-terminologie. Andon is Japans voor ‘lantaarn’ en symboliseert als zodanig de staat waarin de processen van een onderneming verkeren: van groen, via oranje tot rood. “Maar Andon staat voor ons óók voor: anders ondernemen”, voegt Wim van Ginderen toe. Hij heeft een brede achtergrond in de organisatorische en financiële sector, compagnon Steven heeft zijn sporen verdiend in de ict-wereld. Samen brengen ze 50 jaar professionele expertise mee en vullen ze elkaar aan. “Wij zijn samen een mooie blend”, zoals Van Ginderen het zelf verwoordt.

Pragmatische aanpak
Andon Consult richt zich op de optimalisatie van de ondersteunende bedrijfsprocessen. “Wij kiezen voor een pragmatische aanpak. We spreken de taal van de ondernemer, omdat we ook zélf met onze knieën in de modder hebben gezeten. En we zijn van hands-on medewerker opgeklommen tot management- posities.” De aanpak begint veelal met een procesoptimalisatiescan bij de klant, waarbij vooral wordt

gezocht naar de specifieke tijdverslinders en te dure ondersteunende processen binnen het bedrijf. “We nemen dan als het ware een foto van het bedrijf”, zegt Van Ginderen. “Daaruit volgt een volledige eindrapportage, waarin we de vinger op de wonde leggen. We werken dan een roadmap uit, met concrete aanbevelingen. Daarbij kijken we wat bedrijven zélf kunnen doen, maar óók waar ze ons bij kunnen gebruiken.”

De deelname aan de Businessdagen West-Brabant vloeit voort uit het feit dat Andon zich eveneens op de Brabantse markt wil gaan begeven. “Wij geven zuurstof aan ondernemers en medewerkers. We respecteren de eigenheid en dynamiek van het bedrijf. We luisteren naar ondernemers. Het gaat immers om hun verhaal. We leverenvolledigonafhankelijkadvies en dan ook nog eens betaalbaar… Een minimale investering die zich snel vertaalt naar een effectieve opbrengst voor het bedrijf.” Let’s improve your business!

Andon Consult is te vinden in stand nummer 20.