Geluk op de TVH-werkvloer met Employee Happiness Advisor

Wellbeing, gezondheid en zich goed voelen op het werk, is een trend die niet meer te negeren is. Dat beseft ook het Waregemse bedrijf TVH. Met als doel alle collega’s te helpen kiezen voor een gezonde levensstijl, startte het bedrijf in 2015 al met zijn Nudge-programma. TVH schakelde nu nog een versnelling hoger met de aanwerving van een Employee Happiness Advisor. Doel van de functie: met kleine en grote acties zorgen voor gelukkige en gezonde collega’s.

De 28-jarige Niki Mistiaen startte begin oktober bij TVH als Employee Happiness Advisor. Zij heeft een master in Arbeids- en organisatiepsychologie aan KU Leuven en werkte nadien aan de Campus Kulak Kortrijk als Onderwijsondersteuner. De nieuwe Employee Happiness Advisor moet er over waken dat de medewerkers zorg dragen voor zichzelf en een gezonde work-life balance onderhouden. Maar ook het bewaken en bevorderen van de bedrijfswaarden en de bedrijfscultuur zitten in het takenpakket. Bedoeling is een werkomgeving te creëren die het welzijn en het geluk van de medewerkers positief beïnvloedt. De voordelen van op deze manier zorg dragen voor de medewerkers zijn minder absenteïsme, een hogere stressbestendigheid, een positiever gevoel en sfeer op de werkvloer en efficiënter werken door een beter groepsgevoel.

TVH Nudge
Niki: “TVH werkt al meerdere jaren via het TVH Nudge-programma verschillende acties uit: een stappentellercompetitie, yoga, wekelijks gratis fruit, een massagestoel, opleidingen rond mindfullness … Daarnaast bestaat ook een Sportcomité dat een jaarlijks voetbaltornooi en badmintontornooi organiseert; teams op de been brengt voor  wielerritten, loopwedstrijden, beachvolleybal en nog veel meer. Er is dus duidelijk veel aandacht voor het onderwerp in het bedrijf.”

Interesse van sollicitanten
Het bedrijf merkt dat het ook sollicitanten aantrekt. Kandidaten die het bedrijf kennen, hebben vaak al via-via gehoord van de acties en brengen het tijdens het sollicitatiegesprek zelf ter sprake als een van de redenen waarom ze bij TVH willen werken. Het werpt dus niet alleen voor de werknemers zelf vruchten af, het zorgt ook voor een grotere instroom van kandidaten. En gezien de krapte op de arbeidsmarkt is dat mooi meegenomen.

Uitrollen naar alle collega’s wereldwijd
Als deel van het Talent Management Team is Niki verantwoordelijk voor het plannen, organiseren en opvolgen van alle activiteiten rond de TVH-waarden (We Are One) en het intern welzijnsprogramma (Nudge). “Met de nieuwe functie wil het bedrijf nog een stapje verder gaan dan de eerder losstaande acties die tot nu toe werden gedaan. Mijn uitdaging wordt om deze evenementen in een overkoepelende structuur te gieten en echt in te zetten op waar de noden van de collega’s zitten. Daarvoor werk ik ook nauw samen met onze preventiedienst. Zo goed als alles wat we nu vanuit Waregem organiseren, is al toegankelijk voor alle Belgische collega’s, zo’n 2000 man. De collega’s in Amerika staan hier ook al heel ver in. En in 2019 willen we ook alle buitenlandse medewerkers bereiken door plaatselijk acties op te zetten, van Australië tot Zuid-Afrika”, besluit Niki.