Grootste Volvo-showroom van het land ligt in Hasselt

Familiebedrijf gaat in tegen schaalvergroting in de autosector

Volvo Celis Groep rondt dit jaar de magische kaap van 1.000 verkochte wagens. Onder impuls van deze groei investeert de concessiehouder 7,5 miljoen euro in de aankoop en verbouwing van het voormalige Proximus-gebouw in Hasselt. Het gebouw langs de grote ring wordt meteen de grootste Volvo-showroom in België. Ondanks de oprukkende schaalvergroting in de automobielsector, bewaart Celis haar familiale karakter. Zo kan je bijvoorbeeld jouw persoonlijke technicus bellen voor een afspraak of mailen voor meer uitleg bij jouw factuur.

Als je de voorbije week passeerde langs de grote ring van Hasselt, sprong het je al in het oog: Volvo Celis slaat zijn tenten op aan de Hendrik van Veldekesingel. Het nieuwe pand – waar nu 45 wagens staan – wordt in één klap de grootste Volvo-showroom van het land.

“Ons oog viel op deze locatie omwille van de gunstige ligging. Langs de grote ring zijn we maximaal zichtbaar én bereikbaar”, vertelt een fiere zaakvoerder Roel Vanden Boer.

“Bovendien is hier plaats voor drie keer zoveel wagens dan in onze vroegere vestiging. Op de benedenverdieping staan de nieuwe Volvo’s, terwijl de Volvo Selekt-wagens (nvdr. tweedehands voertuigen) op de eerste verdieping prijken. De ramen zijn grotendeels afgeplakt met folie om de nieuwsgierigheid te prikkelen. In de zichtbare, uitstekende stukken van de showroom (de zogenaamde ‘shopping windows’) lichten we onze pronkstukken uit.”

Familiebedrijf op elk vlak

Terwijl almaar meer garagehouders aansluiten bij reusachtige (investerings)groepen, blijft Volvo Celis een dealership in familiale handen. Dat familiale karakter herken je zowel in de service als in de infrastructuur.

Qua infrastructuur vallen de New Car Studio, de koffielounge, de carwash en het bandenhotel op, weet Roel: “In de New Car Studio stelt elke klant zijn eigen Volvo samen, van leer tot inkleding. Als je op onderhoud komt, kan je relaxed wachten of comfortabel werken in de lounge. We hebben een eigen carwash in huis. En in ons bandenhotel kunnen klanten na elke seizoenwissel 2.800 zomer- of winterbanden stockeren.”

Op vlak van service pionieren de Hasselaren met twee vormen van persoonlijke dienstverlening: “Volgens het ‘Volvo Personal Services’-principe werken er twee technici tegelijk aan jouw auto. Zo ben je binnen het uur geholpen. Nog opmerkelijker is de ‘Personal Service Technician’. Als klant heb je een persoonlijke technicus. Jij kan hem rechtstreeks bellen en mailen bij vragen, hij koppelt naderhand terug over herstelling en facturatie. Uit onderzoek blijkt dat deze methode leidt tot meer tevredenheid en kortere wachttijden.”

Magische kaap van de 1.000

Die familiale aanpak slaat aan. Dit jaar rondt Volvo Celis voor het eerst de kaap van de 1.000 verkochte auto’s. “We bestaan ondertussen meer dan 80 jaar, maar zitten in de fleur van ons leven”, lacht Roel. “In Hasselt zijn we goed voor 600 auto’s. In onze andere uitvalsbasis, in Sint-Truiden, brengen we een 400-tal wagens aan de man.”

Van autodealer tot (tijdelijk) immobedrijf

Na de verhuis staat de vroegere Volvo-garage (aan de Gouverneur Roppesingel) te koop of te huur. Tegelijk is er ook nog 2 keer 500 m2 van het nieuwe gebouw aan de Hendrik van Veldekesingel te huur. Geïnteresseerden mogen altijd contact opnemen.