InfraLigne heropent met eerbetoon aan zorgverleners

“Specifieke infraroodstralen in oefencabines vernietigen virussen en bacteriën”

Na een lange coronapauze opent InfraLigne morgen terug de deuren. Die heropening gaat gepaard met een eerbetoon aan de zorgverleners, die voor 70.000 euro oefenbeurten cadeau krijgen. Door even te sporten en te ontspannen, genieten de zorghelden van me-time en bouwen ze hun immuniteit terug op. Bovendien vernietigen de specifieke infraroodstralen in de oefencabines bepaalde bacteriën en virussen. Zo helpt de keten van fit- en gezondheidscentra de zorgverleners op adem komen na een hectische periode.  

De 35 InfraLigne-studio’s popelen om hun klanten opnieuw te ontvangen. Om de veiligheid te garanderen, zijn er duidelijke maatregelen in het leven geroepen: “Natuurlijk gelden de algemene maatschappelijke regels (social distancing, handhygiëne, …) ook in onze studio. Daarnaast nemen we enkele specifieke initiatieven. Zo vragen we klanten om al in sportoutfit naar de studio af te zakken, omdat de kleedkamers en douches tijdelijk gesloten blijven. Lichaamsmetingen voeren we voorlopig niet uit. Zo’n handeling leidt namelijk tot lichaamscontact. En ook de kinderhoek – waar zoon- of dochterlief zich uitleeft terwijl mama of papa oefent – blijft dicht”, vertelt zaakvoerder Patrick Truyers.

70.000 euro gratis oefenbeurten voor zorgverleners

InfraLigne koppelt de heropening aan een eerbetoon aan de zorgverleners. In deze coronacrisis hielden zij onze maatschappij recht. En daar is InfraLigne hen dankbaar voor, weet Patrick: “We betuigen ons respect aan alle zorgverleners die zich verdienstelijk maakten tijdens de coronacrisis. Daarom geven wij hen voor 70.000 euro oefenbeurten cadeau. De zorgverleners komen uit een intense periode. Na die inspanning verdienen zij een portie me-time.”

Immuniteit opbouwen, zuiveren via onze infrarood en lekkernijen uitzweten

Naast me-time ziet Patrick nog drie andere positieve effecten. “Door te ontspannen en te sporten, bouwen zorgverleners hun immuniteit opnieuw op. Het is nodig om de batterijen op te laden. Want hoewel de ziekenhuizen momenteel minder vol liggen, lijkt de strijd tegen het virus nog niet gestreden.”

Omdat je oefent in specifieke infraroodcabines, vernietigt de straling bovendien bepaalde bacteriën en virussen: “Dat draagt bij tot het fysieke welzijn, hoewel we uiteraard nog niet weten wat de impact op het coronavirus zelf is.”

“Ten slotte zag ik dat heel wat restaurants en bakkerijen de zorgverleners de voorbije weken overladen hebben met lekkernijen. Welverdiend uiteraard. Bij ons kunnen ze – ondanks al die culinaire verleidingen – toch fit en gezond blijven”, lacht Patrick.

Nominaties via social media

Iedereen die in de zorg actief is en zijn steentje bijgedragen heeft, komt in aanmerking voor de actie. Dokters, verpleegsters (aan huis, in ziekenhuizen, …), verzorgend personeel in woonzorgcentra, opvoeders in instellingen voor mensen met een beperking, …

“Een verdienstelijke zorgverlener nomineren, doe je door simpelweg te reageren op de oproep op de Facebookpagina van de lokale InfraLigne-studio’s”, legt Patrick uit. “Daaruit trekken we 700 willekeurige winnaars. Zij kunnen vervolgens langskomen in de dichtstbijzijnde InfraLigne-studio. Zo kunnen de mensen uit de zorg op adem komen.”