Kinnarps lanceert nieuwe kleuren en stoffen met focus op duurzaamheid

TIJD VOOR KLEUR!

De lente is in het land en dat betekent nieuwe kleuren en stoffen in de Kinnarps Colour Studio! Dit jaar voegen we enkele nieuwe aardse accentkleuren toe, zoals Pistache, Roestig Rood en Saffraan. Daarnaast lanceren we ook enkele nieuwe stoffen die een aangenaam gevoel en levendige kleuren combineren met duurzaamheid en een opvallend onderhoudsgemak. Zo is er een gloednieuw en uniek kunstleder genaamd Joy dat ideaal is voor de zorgsector. Het kunstleder kan makkelijk worden gedesinfecteerd zonder dat het nadien moet worden gereinigd met water. Bovendien is dit kunstleder 100% made in Belgium!

In de Kinnarps Colour Studio vind je honderden materialen en kleuren. De collectie is dan ook de perfectie basis om een creatieve, aantrekkelijke en duurzame werkomgeving te creëren en biedt de mogelijkheid om alle keuzes te personaliseren. Met het nieuwe aanbod versterkt Kinnarps zijn leidende rol op vlak van duurzaamheid. De nieuwe materialen zijn ook perfect geschikt voor zones die onderworpen zijn aan intens gebruik, zoals scholen en zorgcentra.

“We denken altijd aan de volledige levenscyclus van onze producten en oplossingen. Wanneer we stoffen selecteren, kijken we eerste en vooral naar een lage impact op het klimaat en een hoge duurzaamheid, maar we houden ook rekening met de mogelijkheid om onze producten te vernieuwen. We bieden kleuren aan die makkelijk te combineren zijn en de tand des tijds doorstaan. Onze Kinnarps Colour Studio is nu aangevuld met inspirerende kleuren en stoffen die ook een duurzame keuze zijn voor alle soorten werkomgevingen.” Jenny Hörberg Director Global Range & Design, Kinnarps AB

De drie nieuwe stoffen – MORRIS, VELVETY en 24/7 FLAX – combineren zachtheid en levendige kleuren met duurzaamheid en een opvallend onderhoudsgemak. Een andere uiterst stijlvolle en praktische optie is het kunstleder JOY, ideaal voor de zorgsector aangezien het kan worden gedesinfecteerd zonder dat het moet worden gereinigd met water. De nieuwe accentkleuren PISTACHIO, REDDISH RUST, SAFFRON, BLUEBERRY en SPEARMINT zijn warm, rustgevend, aards en tijdloos.

Het nieuwe FSC®-gelabeld laminaat Brown Portland straalt dan weer een vintagesfeer uit. De nieuwe kleur harmoniseert goed met de andere kleuren in het gamma en maakt het je gemakkelijk om de werkomgeving een inspirerende facelift te geven.

De Colour Studio is het eigen assortiment van Kinnarps. Dit wil zeggen dat we volledige controle hebben over de duurzaamheid en kwaliteit van de materialen, maar ook over de kleuren en de uitstraling. De samenhangende collectie zorgt ervoor dat producten makkelijk kunnen worden gebruikt, opgefrist, hergebruikt en gerecycleerd. “We hebben de controle over het volledige proces, en we vernieuwen en breiden ons al extensieve gamma continu uit. Kleuren, kwaliteit en flexibiliteit zijn allemaal aan elkaar gelinkt, want als de klant onze producten voor een lange tijd kan gebruiken, draagt dat bij tot een lagere ecologische voetafdruk”, zegt Jenny Hörberg.