Konica Minolta kondigt Workplace Hub aan

Konica Minolta Inc. (Konica Minolta) heeft de Workplace Hub gelanceerd, een nieuwe en innovatieve IT-oplossing voor bedrijven die alle technologie van een organisatie samenbrengt in één centraal platform. Versie één van de Workplace Hub (launch in oktober 2017), ondersteunt kleine, middelgrote en grote ondernemingen bij hun digitale transformatie door een oplossing te bieden voor de groeiende complexiteit van IT. Workplace Hub biedt een efficiënter en effectiever beheer van de verschillende tools, diensten en apparatuur die door moderne organisaties gebruikt worden. 

Dit nieuwe platform vertegenwoordigt de volgende fase in Konica Minolta’s lange geschiedenis in innovatie. Het bedrijf bevestigt daarmee zijn positie in de IT-services markt en beantwoordt die voortdurend veranderende vraag van klanten. Workplace Hub is een centraal platform dat IT vereenvoudigt voor organisaties en efficiëntere oplossingen aanbiedt, door de algemene kosten van IT-management en diensten te verlagen en door real-time data te analyseren die helpen om de bedrijfsprocessen te verbeteren. Het platform creëert een ecosysteem dat de gehele IT-infrastructuur en diensten van bestaande en toekomstige IT-systemen, apparaten en diensten beheert en coördineert. Workplace Hub voorziet gebruikers van een centraal dashboard dat een compleet overzicht biedt van al het IT-gebruik van de hele onderneming, om een eenvoudig en geoptimaliseerd systeembeheer mogelijk te maken.

Het platform bevat een roadmap voor de integratie van IoT, Artificial Intelligence, Intelligent Edge en Decision Support mogelijkheden, belangrijke toepassingen voor de bedrijven van de toekomst. De toevoeging van deze bedrijfsinzichten leidt tot een intuïtief begrip van een wereld waarin mensen beter samenwerken en op een efficiënte en meer doeltreffende manier slimme, data gedreven beslissingen maken.

Dankzij wereldwijde samenwerkingen met Hewlett Packard Enterprise, Sophos en Microsoft, levert Workplace Hub de best mogelijke hardware, beveiliging en IT-oplossingen. Bijkomende diensten van Canonical en BrainTribe voegen open source en advanced datamanagement toe en vergemakkelijken de effectieve digitale transformatie van organisaties.

Dennis Curry, Vice President en Director Business Innovatie en R&D bij Konica Minolta, stelt dat “Workplace Hub zal evolueren tot het meest allesomvattende platform voor diensten en competenties voor bedrijven van de toekomst. Voor organisaties betekent het dat zij hun IT-processen kunnen uitbreiden en beheren in lijn met de veranderende behoeften rondom hun activiteiten. Het vereenvoudigt de huidige IT-toepassingen en werkt boeiende, nieuwe integraties, zoals AI en Intelligent Edge computing, in de hand. Daarmee kunnen zij een centraal onderdeel worden van de digitale organisatie van de toekomst.”

Deze strategische verschuiving zorgt ervoor dat Konica Minolta een meer complete digitale oplossing kan aanbieden en blijft investeren in de beste producten en diensten voor organisaties.

“De manier waarop we werken, is nog nooit zo snel geëvolueerd en digitale transformatie wordt steeds belangrijker om te overleven en te groeien,” zegt Shoei Yamana, CEO en President van Konica Minolta Inc. “Workplace Hub maakt een effectieve transformatie mogelijk voor kleine, middelgrote en grote organisaties. Het helpt bedrijven om hun toekomst veilig te stellen voor de volgende reeks technologische innovaties die nu al hun opwachting maken in onze business omgeving.”

Workplace Hub is het platform voor organisaties die op zoek zijn naar kwalitatieve managementdiensten voor een betaalbare prijs. De eerste versie van Workplace Hub wordt in oktober 2017 wereldwijd gelanceerd en is dan beschikbaar in geselecteerde landen.

Voor meer informatie over het launch evenement, keynote sprekers en paneldiscussies, neem een kijkje op http://workplacehub.konicaminolta.com

Workplace Hub


Over Konica Minolta
Konica Minolta, Inc. Is een internationaal technologiebedrijf dat innovatieve oplossingen biedt aan bedrijven en de samenleving. Met een sterk technologie-portfolio in advanced imaging, optics, sensing, materials en nano-processing, wil Konica Minolta nieuwe waarden creëren die klanten helpen om de uitdagingen in hun werk- en operationele processen te verbeteren. Door de toenemende expertise van Konica Minolta in digitale technologieën, is het bedrijf getransformeerd tot One Konica Minolta, een digitale organisatie die problemen oplost in het IoT-tijdperk. Konica Minolta is ook actief in open innovatie dankzij verschillende samenwerkingen met academici, industrieën en ondernemingen.

Het hoofdkwartier van de Konica Minolta Group is gevestigd in Tokio. Wereldwijd stelt Konica Minolta 43.000 werknemers in 50 landen tewerk. De producten en diensten van het bedrijf worden aangeboden in 150 landen.