Lokale cleaningpartner met nationale slagkracht

Een proper evenement is een absolute basisvereiste. Toch is cleaning niet meteen het allereerste waar een organisator bij stilstaat. Belcco wil een betrouwbare partner zijn voor organisatoren en locaties en hen zo van heel wat zorgen verlossen. Een partner met de flexibiliteit en toegankelijkheid van een kmo, maar tegelijkertijd ook de slagkracht en capaciteit van een grote onderneming.

Belcco, ofwel Belgian Cleaning Companies, is de merknaam die zes schoonmaakbedrijven binnen de XL Group verenigt. De zes firma’s hebben elk hun eigen zaakvoerder, personeel en werkgebied, maar door het bundelen van de krachten kunnen ze klanten nog beter helpen. Een nationale organisatie die op verschillende locaties evenementen organiseert, kan met Belcco overal dezelfde aanpak verwachten, met één lokaal aanspreekpunt.

Eventcleaning
De reputatie van Belcco werd aanvankelijk vooral opgebouwd door het schoonmaken van bedrijfsruimtes en kantoren. Intussen vormt eventcleaning een steeds belangrijker deel van het werk. Organisatoren maken steeds vaker de keuze om de schoonmaak uit te besteden en aan specialisten over te laten. Zo kunnen hun eigen mensen zich focussen op de dingen waar zij beter in zijn. De verwachtingen van eindklanten liggen ook steeds hoger qua cleaning. Ze eisen dat alles tiptop in orde is. Belcco kan daar voor zorgen, want het beschikt over personeel en materiaal dat in heel België ingezet kan worden.

cleaningpartner

Compleet aanbod
Belcco heeft geen standaardformule. Voor elk evenement wordt samen met de klant bekeken welke de beste oplossingen zijn. Kwaliteit en oog voor detail zijn daarbij twee sleutelbegrippen. Er kan gezorgd worden voor een schoonmaak voor de opening van het evenement en na de afbouw, maar ook tijdens een event, zoals bijvoorbeeld aan het einde van een beursdag. Daarnaast kan het bedrijf ook permanentie voorzien om onverwachte situaties op te lossen en kan het zorgen voor het bemannen van het sanitair. Tot slot kan Belcco organisatoren bijstaan op vlak van afvalbeheer en ook daar veel zorgen wegnemen.

Pak ervaring
Op vlak van eventcleaning heeft Belcco intussen al een mooie referentielijst opgebouwd. Het bedrijf is bijvoorbeeld vaste cleaningpartner van Flanders Expo in Gent. Daarnaast is het ook de vaste partner in drie voetbalstadions, met name AA Gent, STVV en Oostende, stuk voor stuk moderne stadions waar naast voetbalwedstrijden ook heel wat andere evenementen plaatsvinden. Verder zorgde Belcco al voor cleaning bij de Gentse Zesdaagse, bij de concerten van Netsky en op de Landbouwbeurs van Libramont.

Dichtbij de klant
De onderneming heeft alle troeven in huis om de cleaningzorgen van een organisator – groot of klein – uit handen te nemen. Door zijn aparte structuur met lokale verankering staat Belcco dicht bij de klant en kan het kort op de bal spelen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf wel de slagkracht van een nationale organisatie en kan het investeren in de beste machines, die tot 10.000 m² per uur kunnen reinigen en over het hele land worden ingezet. Dat kan dag en nacht, indien nodig op erg korte termijn.  Alles gebeurt met een grote transparantie en een duidelijke communicatie naar de klant.

cleaningpartner

beeld |  Belcco