De nieuwe BMW 8 Reeks Tailored to thrill

Binnenkort stelt BMW van Osch de nieuwe BMW 8 Reeks Coupé voor. De wagen combineert sportiviteit met eigentijdse luxe, betrouwbaarheid en comfort en voegt zo een nieuw hoofdstuk toe aan de indrukwekkende geschiedenis van de Duitse auto­fabrikant.

BMW ontwikkelde de 8 Reeks Coupé samen met de BMW M8 en BMW 8 GTE- raceauto. Het nieuwe model levert daardoor prestaties die chauffeurs anders enkel terugvinden op het circuit, met een laag zwaartepunt, uitgebalanceerde gewichtsverdeling en een lichtgewicht constructie met aluminium, magnesium en met koolstofvezel versterkte kunststof.

BWM
BMW ontwikkelde de 8 Reeks Coupé samen met de BMW M8 en BMW 8 GTE- racewagen.

Exclusieve materialen
Met de BMW 8 Reeks verzoent BMW die sportieve prestaties met een verfijnde vormgeving, in de eerste plaats door een rustgevend en luxueus interieur dat exclusiviteit uitstraalt. Wanneer de bestuurder zich neerzet, wordt hij omgeven door het nauw omsloten ruimtegevoel van een sportwagen. Alle lijnen en vlakken van het interieur streven naar de rijrichting, en uitgelezen materialen maken de exclusieve sfeer compleet, samen met een verfijnde interieurverlichting en lederen bekleding voor het instrumentenpaneel.

Design
Dat luxueuze trekt BMW ook in de buitenvormgeving door met elegante, vloeiende lijnen en een lage carrosserie met lange motorkap. Die elegantie wordt versterkt door een smal toelopend passagierscompartiment, een sterke schouderlijn en de kenmerkende ‘double-bubble’-vorm van het dak. De lange achterruit loopt naar onder toe breder uit. Ondertussen houdt de wagen typische sportauto-proporties aan.

BWM
Wanneer de bestuurder plaatsneemt, wordt hij omgeven door het nauw omsloten ruimtegevoel van een sportwagen.

Innovatie
Het nieuwe design van de User Interface toont aan dat BMW weer spannende stappen heeft gezet richting digitalisering. Dat zien gebruikers in de moderne interpretatie van de voormalige ronde, analoge instrumenten en het draadloos oplaadpunt voor de smartphone. De BMW Display Key, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System en iDrive Controller en volumeknop bevestigen dat digitale uitgangspunt.

Très Chic
Ontdek de BMW 8 Reeks in avant première op de stand van BMW van Osch op Très Chic, het luxury lifestyle event dat doorgaat in Expo Hasselt van 16 tot 18 november. Vanaf 19 november kan je deze wagen ook bezichtigen in de showrooms van de verschillende van Osch-vestigingen in Halen, Hasselt en Tienen. Meer info op www.vanosch.bmw.be


De nieuwe BMW 8 Reeks komt in twee modelvarianten:

  • BMW M850i xDrive Coupé M Performance met de nieuwe 390 kW (530 pk) sterke V8-motor (verbruik gecombineerd: 10,0-10,5 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 228-240 g/km)* en de
  • BMW 840d xDrive Coupé met zescilinder-in-lijn dieselmotor met 235 kW (320 pk) (verbruik gecombineerd: 5,9-6,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 154-164 g/km)*.

Beide motorvarianten zijn voorzien van een verder ontwikkelde 8-traps Steptronic automaat en voldoen aan de emissienorm EU6d-TEMP.

Tekst | Jeroen Schreurs    Beeld | BMW AG / Daniel Kraus