REI-International verdeler van EZ-Path producten en toebehoren voor België

De Hasseltse specialist in brandveiligheid, brandwerende dichtingen en brandwerend schilderen REI-International krijgt van het Amerikaanse Specified Technologies Inc. de verdeling toegewezen van haar gamma EZ-Path producten en toebehoren. Louis Van Rompaey – zaakvoerder van REI-International zegt: “Met dit contract verwerven we niet alleen de toegang tot een interessante nieuwe markt, maar het is vooral een internationale bevestiging van onze expertise in brandwering.”

Brandwerende dichtingen
Om de brandweerstand van een wand of vloer te garanderen, is van essentieel belang dat alle doorvoeringen (kabelgoten, elektrische kabels, leidingen, schakelaars, stopcontacten) die erin aanwezig zijn, correct worden afgedicht. Als de wand of vloer brandwerend moet zijn, dan geldt dit ook voor de doorvoeringen. Dit is voorzien in Europese normen.

EZ-Path is een bij brand zelf afdichtende kabeldoorvoer en behoeft na installatie geen verdere behandeling om brandveilig te zijn. Het is ontwikkeld om allerlei kabelveranderingen aan te kunnen. Omdat er na de installatie geen handelingen meer plaats hoeven vinden wordt de EZ-Path altijd goedgekeurd bij inspectie.

EZ-Path bestaat uit een metalen buitenkant en is binnenin voorzien van 2 lagen intumescent materiaal, die bij een temperatuur van ca. 170-180 graden uitzetten en het geheel afsluiten voor rook en brand voor minimaal 4 uur.

Ook tijdens de bouw of verbouwing helpt EZ Path om de compartimentering in stand te houden. En voorkomt dat tijdens de bouw brand kan verspreiden naar andere kamers. Samenwerkingsovereenkomst REI-International kreeg van Specified Technologies nu de verdeling toegewezen van het gamma van EZ-PATH producten en diensten. De markt van dergelijke producten ligt zeker bij aannemers bouw en afwerking, maar ook bij specialisten in HVAC, sanitair, elektro, IT, domotica, beveiliging, kantoren, zorgsector, …. waar leidingen van alle soorten door wanden en/of vloeren worden getrokken, waardoor mogelijk ook branddoorgangen ontstaan. Erik Holswilder – regional manager van STI Inc. zegt: “De keuze om met REI-International te gaan samenwerken is vooral ingegeven door twee belangrijke argumenten; met name de uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en techniek, plus de ruime ervaring in toepassingen als aannemer. Zodat wij een zeer goed product kunnen in de markt zetten, met de beste omkadering. REI-International is dan wel nog niet zo groot, maar het bedrijf heeft wel heel gezonde en concrete ambities, zodat we ook kunnen rekenen op die drive.”

Specified Technologies
Specified Technologies Incorporated is een vooraanstaand bedrijf in de sector van innovatieve brandwerende oplossingen om het verspreiden tegen te gaan van brand, rook en hete gassen. Sinds meer dan 25 jaar werken we nauw samen met de bouwsector om eenvoudige en makkelijk toepasbare oplossingen en producten te leveren voor deze complexe problemen.

STI Inc. is wereldwijd actief vanuit haar hoofdzetel in Sommerville New Jersey en Europees hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. https://eu.stifirestop.com/

REI-International
REI-International is gespecialiseerd in het brandwerend maken van doorvoeringen en brandwerend schilderen van staalconstructies en is gevestigd in Hasselt. Onder leiding van voormalig brandweercommandant Louis Van Rompaey is in eerste instantie een aannemersbedrijf opgebouwd met een 20-tal medewerkers momenteel.

Door de overeenkomst met STI – EZ-PATH heeft REI-International nu zowel functies in kennis (studiebureau FJK), aanneming als groothandel.

“Deze toewijzing door STI Inc. is voor ons niet alleen commercieel heel belangrijk”, zegt Louis Van Rompaey, “maar het is ook een enorm kwaliteitslabel. We waren al één van de allereerste met allerlei labels en certificaties, maar het vertrouwen van zo’n business partner is nog veel sterker en heeft zeker ook grote uitstraling in de markt.” www.rei-international.be