Specialist in maatwerk

A&C Noyens nv uit Olen is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1999. De onderneming is gespecialiseerd in het maken van aanhangwagens, opleggers/BE-trailers en carrosseriebouw op maat voor het zwaardere transport. Voor het lichtere transport legt de firma zich toe op maatwerk van BE-combinaties en de opbouw van lichte bedrijfsvoertuigen. Alles wordt in eigen beheer geproduceerd, waarbij kwaliteit steeds centraal staat.

Opbouw lichte bedrijfsvoertuigen
Alle merken voertuigen die geschikt zijn voor rijbewijs B worden bij A&C Noyens voorzien van de meest geschikte opbouw voor de toepassing van de klant. Hiervoor wordt er vertrokken van een chassis-cabine, waarop een gesloten of open laadbak met of zonder laadlift wordt gebouwd. Ook allerlei kipperuitvoeringen zijn mogelijk. Multifunctionele interventievoertuigen of marktwagens/foodtrucks worden opgebouwd op zogeheten plancher-cabines (voertuigen met verlaagde laadvloer achter de cabine).

BE-combinaties
Voertuigen die geschikt zijn voor rijbewijs B hebben doorgaans een tekort aan laadvermogen. Enerzijds slorpt zelfs een licht geconstrueerde laadbak een deel van het laadvermogen op, anderzijds speelt ook de inrichting een rol en wil de eigenaar een maximum aan lading meenemen. De aankoop van een grote vrachtwagen is voor veel ondernemers niet ideaal vanwege de omvang van dit voertuig, de hoge kostprijs en de nood aan chauffeurs met rijbewijs C en vakbekwaamheid.

Daarom biedt A&C Noyens BE-combinaties aan, bestaande uit een trekkend voertuig (ombouwen van chassis-cabine naar BE-trekker) en een BE-trailer. Deze bieden een groter laadvermogen en blijven zeer compact. Ze verenigen met andere woorden het beste van beide werelden. BE-combinaties zijn perfect uitwisselbaar tussen verschillende BE-voertuigen en zijn met een koppelschotel aan elkaar verbonden.


De Clickloader®-combinatie bestaat uit een kort gekoppelde BE-trekker en BE-trailer.

A&C Noyens verzorgt de complete combinatie. Dat begint bij het ombouwen van verschillende merken chassis-cabines naar BE-trekkers. Deze kunnen worden uitgerust met luchtvering en zijn standaard voorzien van ledachterlichten. De afwerking is volledig aanpasbaar, bijvoorbeeld met gestroomlijnde zij- en/of dakspoilers. Ombouwen kan zowel van chassis-cabines met enkele als dubbele cabine.

A&C Noyens levert zelfs een Europese goedkeuring voor de BE-trekker. Hierdoor moeten geen lange homologatieprocedures in binnen- of buitenland meer gebeuren.

Speciaal voor chauffeurs die het geen evidentie vinden om met een scharnierbare trekker-opleggercombinatie te rijden, heeft A&C Noyens de Clickloader®-combinatie ontwikkeld. Hierbij worden BE-trekker en BE-trailer kort gekoppeld. Beide voertuig vormen daardoor een star geheel, waarbij de trailer niet meer zal scharnieren en het rijgedrag identiek is aan dat van een bestelwagen of een voertuig voor rijbewijs B.

De wetgeving voor de standaard BE-combinatie en Clickloader® is dezelfde, net zoals het rijbewijs. De producten worden bij A&C Noyens continu verder ontwikkeld. De ingenieurs zijn steeds op zoek naar de beste kwaliteit en een optimaal gebruiksgemak. Zo is de aankoppeling van de Clickloader®-combinatie voor rijbewijs B+E onlangs nog eenvoudiger gemaakt, zodat één persoon deze BE-combinatie binnen de vijf minuten kan af- en aankoppelen.

Bouw van BE-opleggers
A&C Noyens vervaardigt ook alle opleggers voor deze categorie in eigen beheer. Ze bestaan uit hoogwaardig kwaliteitsstaal en zijn standaard voorzien van een gegalvaniseerde of gemetalliseerde corrosiebehandeling. Drie generaties van carrosserie- en voertuigbouw staan garant voor de kwaliteit en de perfecte uitvoering, geheel ten dienste van de klant.

Het volledige productgamma van A&C Noyens is specifiek gericht maatwerk om beter in te spelen op de behoeften van de klanten. Elk product is uniek. A&C Noyens verzorgt het volledige plaatje: van ontwerp (3D-ontwerpen) over de bouw (lassen chassis, opbouw, inrichting, spuiten. ..) tot en met de oplevering. Een paar voorbeelden: paardentrailer, markttrailer, racetrailer, vip-trailer, autotransport, transporttrailer, tuin- en bouwsector, medische trailer, promotietrailer …

Carrosseriebouwers die op zoek zijn naar een geschikt onderstel/chassis voor een aanhangwagen en/of oplegger kunnen eveneens bij A&C Noyens terecht. In samenspraak met de klant maakt het dat chassis volledig op maat, zodat die eerste steeds het geschikte voertuig heeft voor zijn specifieke toepassing.

Enkele specifieke eigenschappen van het gamma:

  • Volledig interne ontwikkeling
  • Chassisbouw in eigen beheer
  • Specialist in maatwerk
  • Innovatieve producten
  • Europese typegoedkeuringen
  • Service – depannage

Onderhoud en herstellingen
Ook aanhangwagens, opleggers en opbouwen hebben nood aan regelmatig onderhoud. A&C Noyens biedt op dat vlak een volledige service aan: onderhoud en reparaties van remmen, bovenbouw, laadlift, verlichting …

Via de moderne remmentestbank van het bedrijf en de vereiste apparatuur voor het uitlezen en herstellen van ABS-EBS-storingen, kunnen alle voertuigen klaargemaakt worden voor de technische keuring. Vermits de technische keuring zich op wandelafstand bevindt, biedt het bedrijf ook de mogelijkheid om deze controle te laten uitvoeren door een technicus van het bedrijf.


Gesloten laadbak van A&C Noyens op chassis-cabine.

Tekst | Hendrik De Spiegelaere   Beeld | A&C Noyens