Teamleader breidt uit met overname van Yadera

Gentse softwareontwikkelaar zet groei door en versterkt aanbod voor agencies

Teamleader, de Gentse scale-up, neemt softwareontwikkelaar Yadera over. Met de overname van Yadera breidt Teamleader zijn softwareaanbod voor marketingbureaus, digitale agentschappen, IT-bedrijven en creatieve bureaus aanzienlijk uit. De overname van Yadera is een logische volgende stap in het groeipad van Teamleader. De scale-up kijkt momenteel waar het zijn software kan verfijnen en uitbreiden om tegemoet te komen aan de wensen van specifieke sectoren, waaronder agencies en creatieve bureaus.

De huidige Teamleader-software wordt reeds gebruikt door verschillende agencies in het kmo-segment. Yadera, wiens software op maat gemaakt is van middelgrote tot grote bureaus, is zo een logische uitbreiding van Teamleaders bestaande softwareaanbod. De software van Yadera wordt onder meer gebruikt door agencies als Wijs en FamousGrey. Samen vormen Teamleader en Yadera een unieke ‘one-stop-shop’ voor creatieve bureaus die hun interne processen willen verfijnen.

Focus op specifieke sectoren

De overname van Yadera is een logische volgende stap in het groeipad van Teamleader. De Gentse scale-up kijkt momenteel waar het zijn software kan verfijnen en uitbreiden om tegemoet te komen aan de noden van specifieke sectoren, waaronder agencies en creatieve bureaus.

Teamleader en Yadera bieden beiden een innovatieve softwareoplossing in – onder meer – CRM, projectmanagement en facturatie. Beide softwarepakketten zijn volledig geoptimaliseerd om nauw aan te sluiten bij de dagelijkse workflow van een agency, maar daar waar Teamleader focust op de kleinere bedrijven, focust Yadera op middelgrote agencies. Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, benadrukt dat het bedrijf zal blijven innoveren om het aanbod van Teamleader en Yadera in de toekomst verder te verbeteren.

Ook de afgelopen maanden stond Teamleader niet stil op vlak van innovaties. De softwareontwikkelaar lanceerde onder meer een nieuwe mobiele app, een overzichtelijkere manier om de verkoop op te volgen (‘pipeline view’), en een nieuwe functionaliteit die gebruikers toelaat om de winstgevendheid van hun projecten te berekenen. In 2017 lanceerde Teamleader zijn Marketplace, die ervoor zorgt dat klanten de Teamleader-software makkelijk kunnen koppelen aan andere tools die ze vaak gebruiken.

“Dé oplossing voor agencies”

De komende weken zullen de teams van Teamleader en Yadera integreren tot één bedrijf, met hoofdkwartier in Gent. Teamleader zal bijkomend ook specifieke profielen aanwerven om de software van Yadera verder te ontwikkelen en optimaliseren. De oprichters van Yadera, Ben Vloemans en Sammy Colson, vervoegen beide het team van Teamleader. Ben zal een rol opnemen binnen het managementteam van Teamleader en Sammy blijft verantwoordelijk voor de commerciële strategie van Yadera.

“Teamleader en Yadera passen perfect bij elkaar”, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader. “Door ons aanbod onder één dak te brengen is Teamleader nu dé keuze voor elk agency dat op zoek is naar een partner om hun dagelijkse workflow te verfijnen. We kijken ernaar uit om het Yadera-team te verwelkomen in de Teamleader-familie. Ze kennen de agency-wereld door en door en bouwden een mooie track record op. Samen zullen we nu voortbouwen aan de succesformules van Teamleader en Yadera. Door samen te werken, hopen we het leven van ondernemers elke dag opnieuw iets makkelijker te maken.”

“Volgende hoofdstuk voor Yadera”

“In 2014 richtten Sammy Colson en ik Yadera op. In de afgelopen jaren hebben we een software en klantenbestand gebouwd om trots op te zijn”, vertelt Ben Vloemans, founder en CTO van Yadera.

“Door toe te treden tot de Teamleader-familie starten we een nieuw hoofdstuk in onze groei. We zijn ervan overtuigd dat we ieder Europees agency voortaan van de de best mogelijke oplossing kunnen voorzien”, vult co-founder Sammy aan.

Beide softwaretools vallen nu onder de vleugels van Teamleader, maar blijven naast elkaar bestaan. Klanten van zowel Teamleader als Yadera zullen het product zoals zij dat kennen, kunnen blijven gebruiken. Teamleader en Yadera komen voor het eerst samen onder één vlag naar buiten tijdens de Work Smarter on Tour-evenementen die later dit jaar gepland staan in heel Vlaanderen.