Teamleader kaapt prestigieuze prijs weg op European Business Awards

Gentse scale-up wint award als Belgische ‘business of the year 2019’

De European Business Awards (EBA) kronen Teamleader als winnaar in de categorie Belgische ‘business of the year 2019’ met een omzet tussen de 0 en 25 miljoen euro. De Gentse softwareontwikkelaar was dit jaar één van de 66 Belgische ‘ones to watch’ op de EBA. “Dankzij nauwe samenwerking met onze klanten en een sterk team slagen we er elke dag opnieuw in om het leven van ondernemers makkelijker te maken, een engagement dat nu ook mee onderschreven wordt door de EBA.”

In totaal dongen dit jaar meer dan 2.700 bedrijven mee naar een award op de EBA. Zij werden geselecteerd uit zo’n 120.000 ondernemingen uit 33 landen. De awards zijn in 2019 al aan hun twaalfde editie toe, en staan zowel binnen als buiten Europa gekend als een erkenning van innovatie en ondernemerschap.

“Het is een hele eer voor Teamleader om deze award op onze naam te mogen schrijven”, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader. “We hebben de afgelopen maanden en jaren een mooi traject afgelegd, met recent bijvoorbeeld nog de overname van Yadera. Dankzij nauwe samenwerking met onze klanten en een sterk team slagen we er elke dag opnieuw in om het leven van ondernemers makkelijker te maken, een engagement dat nu ook mee onderschreven wordt door de EBA.”

Als winnaar van de Belgische award voor onderneming van het jaar (omzetcategorie 0 tot 25 miljoen euro), zal Teamleader ons land op de Europese competitie binnen die categorie vertegenwoordigen in Warschau op 3 en 4 december 2019. Daar maakt het Gentse groeibedrijf ook kans om de Europese titel op zijn naam te mogen schrijven.

“We zijn ervan overtuigd dat we met ons groeitraject, innovatief softwarepakket en klantgerichte aanpak een aantrekkelijk verhaal kunnen brengen tijdens de Europese competitie. Het zou ons in ieder geval met trots vervullen om deze prestigieuze Europese award in de wacht te slepen voor ons land”, besluit Jeroen De Wit.